U petak, 17. travnja o.g., predsjednik Vijeća gradske čevrti Maksimir, Stanko Gačić gostovao je u emisiji „Moj firtl“ (voditelj Ivan Hlupić) na Radio Sljemenu.

Među inim, govorio je o realiziranim projektima, Planu MKA, važnom budućem kapitalnom projektu VGČ-a Maksimir, preuređenju Parka Kozjak u Park zdravlja Maksimir te ostalim potrebama te gradske čevrti.

Donosimo ključne poruke Stanka Gačića:

Realizirali smo dva i pol puta više, nego samo imali novaca

Prošle godine, 2014., raspolagali smo u VGČ Maksimir s proračunom od 8 milijuna kuna  a napravili smo radova u vrijednosti od 21 milijuna kuna, realizirali smo dva i pol puta više nego smo imali novaca. Kako je to moguće ? Vrlo jednostavno, kvalitetnom koordinacijom i suradnjom između VMO, VGČ Maksimir i pojedinih gradskih ureda Grada Zagreba, odradili smo u interesu i na korist građana ove gradske čevrti.

Kapitalni projekt VGČ Maksimir je Park zdravlja Maksimir

Park Kozjak je jedan od sedamneast parkova u Gradu Zagrebu, posljednjih 50-tih godina potpuno je  zapušten te građani u njega uopće ne zalaze. VGČ Maksimir je četvrt projekta i programa pa tako jedan od projekta je preuređenja Parka Kozjak. Inicijativa je pokrenuta od našeg sugrađana Bernarda Gršića. VGČ Maksimir, još prošle godine, osigurao je financijska sredstva te je izrađeno idejno rješenje Parka zdravlja Maksimir. Park će sadržavati polivalentnu dvoranu, sadržaje vezane za zdravlje, rekreaciju, fizikalnu terapiju te ostale medicinske usluge u sklopu samog parka.

Na novinarski upit o inicijativi VGČ Maksimir i preuređenju Parka Kozjak u Park zdravlja Maksimir, KBC Rebro i Ministarstvo zdravlja pozdravili su inicijativu te se pozitivno očitovali. Uprava KBC Rebro se obvezala što skorije otvoriti razgovore s nadležnim gradskim uredom Grada Zagreba i VGČ Maksimir.

Komunalna infrastruktura za sve građane Maksimira

Provodimo radove u svim mjesnim odborima, VGČ Maksimira, bitno nam je da svi građani imaju dostupnu kvalitetnu komunalnu infrastrukturu.

Na pitanje stanovnice gradske čevrti Maksimir o rješavanju prometnog problema na lokaciji V. Ravnice, odnosno provozu teških kamiona prometnicom prema skladištu KRAŠ-a. Stanko Gačić, predsjednik VGČ Maksimir rekao je da je već donesen Zaključak VGČ Maksimir i upućen nadležnom gradskom uredu, Odsjeku za promet,  na postupanje, o zabrani prometovanja teških kamiona te o korištenju alternativnih puteva. Također, najavio je umirivanje prometa na Vinecu, postavljanjem usporivačem prometa.