Popularna zagrebačka tržnica na Britanskom trgu čiju se obnovu se u posljednje vrijeme često zaziva, bit će jedna od tema i problema na koje će posebno nastojati utjecati i gradski zastupnici HDZ-a u Skupštini. Naime, HDZ-ovi zastupnici iznijeli su svoj prijedlog uređenja na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su ujedno sa zakupcima koji tamo legalno i uredno rade godinama, zajedno pokušali pronaći rješenje koje bi zadovoljilo sve strane, od građana koji su svaki dan tamo, pa sve do zakupaca i Tržnica Zagreb koji su vlasnici prostora.

Naš je prijedlog uređenje Britanca u dva dijela: Prehrambeni dio-dio za naše kumice i prodaju hrane. U tom bi se dijelu trebao srediti i komunalni dio, prilagoditi štandove i suncobrane da to ima adekvatan izgled. Ovaj drugi dio bio bi društvene namjene i prijedloge za njegovo uređenje najprije bi pustili u javnu raspravu, jer što bi tu trebalo biti najbolje znaju ljudi koji tu žive- kazao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić koji uz to dodaje da se zakupce koji potpuno legalno rade ne može micati preko noći, kao što se sve važnije odluke ne mogu donositi prelamanjem 'preko koljena'.

Prijedlog o uređenju bit će upućen Gradu Zagrebu, a nakon provedene javne rasprave, predlažemo uključivanje arhitekata koji će idejno znati najbolje realizirati ovaj prostor na Britancu.

Uredimo ovo popularno zagrebačko mjesto da ne izgubi svoj zagrebački štih. Što će nam moderni kompleksi tržnica ako izgubimo duh Zagreba? Britanac ima svoj identitet zbog kojeg za Zagrepčani vole i to ne smijemo ovim ljudima uzeti- naglasio je predsjednik Mikulić i dodao da HDZ-ovi zastupnici jesu za uređenje, ali da donošenje odluka preko noći nikad nije dobro te da je Skupština ta koja s izvršnom vlašću treba uvijek poboljšavati uvjete rada.