Gradska skupština Grada Zagreba na sjednici 20.prosinca većinom je glasova usvojila proračun za 2017. težak 7,5 milijardi kuna - u koji su ugrađeni svi HDZ-ovi amandmani, što je i bio uvjet da naši zastupnici prihvate proračun.

Razvojni proračun, a ne - Bandićev

- S ovim amandmanima od 200 milijuna kuna možemo napokon govoriti o razvojnom proračunu. Njime se zatvaraju dugogodišnja obećanja koja gradonačelnik nije uspio realizirati u 16 godina vladavine. Jedan je amandman u iznosu od 70 milijuna kuna za mjesnu samoupravu, tj. infrastrukturu u sklopu tzv. malih komunalnih akcija, a drugi od 132 milijuna za gradnju kapitalnih objekata. Zahvaljujući HDZ-u, dobili smo proračun Grada Zagreba, proračun Zagrepčanki i Zagrepčana, na dobrobit stanovnika gradskih četvrti i mjesnih odbora, a ne Bandićev predizborni proračun - istaknuo je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a (i zagrebačke Gradske skupštine) dr. sc. Andrija Mikulić.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/konkurenti-su-i-prije-predsjednickih-izbora-tvrdili-da-kasnimo-s-kandidatom

Protiv prijedloga proračuna - neka se zna - glasovali su gradski zastupnici SDP-a, HNS-a i HSLS-a te nestranački skupštinari Sandra Švaljek i Vladimir Ferdelji. Glasovali su, dakle, i protiv svih kvalitetnih projekata u korist Zagrepčanki i Zagrepčana koji su zaslugom HDZ-a ugrađeni u gradski proračun.

Katalog HDZ-ovih projekata

A katalog prihvaćenih projekata, izrađen na temelju zahtjeva samih građana, glasa naroda, pozamašan je: dodatnih 30 milijuna za sljemensku žičaru, 20 milijuna za početak gradnje rotora u Remetincu - čime će se riješiti prometna „rak-rana“ ne samo Novog Zagreba, nego i ulaska u grad s autoceste - 15 milijuna za produžetak Branimirove do Sesveta, 10 milijuna za modernizaciju i opremanje gradskih tržnica...

Izdvojimo - s posebnim naglaskom na potrebe djece i mladeži - i uređenje školskog igrališta Klaićeva-Kačićeva-Kršnjavog (pet milijuna kuna), obnova fasada na Medveščaku (dva milijuna), uređenje parka Kozjak (3 milijuna), izgradnja osnovnoškolskog igrališta u Remetama (3 milijuna), izrada projektne dokumentacije za izgradnju vrtića u Svetoj Klari (milijun kuna), izgradnja sportske dvorane u Odri (10 milijuna), uređenje Trga dr. Franje Tuđmana na Črnomercu, proširenje osnovne škole u Granešini…

PRIMJER SVETE KLARE: BANDIĆ U TRI KAMPANJE OBEĆAVAO VRTIĆ

Koliko ti projekti „život znače“ za zagrebačke kvartove i njihove stanovnike, dobar je primjer Svete Klare (Gradska četvrt Novi Zagreb - Zapad). Taj mjesni odbor s oko 16.000 stanovnika, jedan od najvećih u glavnom gradu (gotovo kao tri Grada Vrgorca), još nema - vrtić. Na ogorčenje roditelja. A Bandić ga je bio obećao još kao SDP-ov gradonačelnik.

Prenosimo u cijelosti objavu s Facebook stranice Temeljnog ogranka HDZ-a Svete Klare:

https://www.facebook.com/HDZ-Sv-Klara-434892630029254/

{VRTIĆ U SV. KLARI - HDZ RJEŠAVA ONO ŠTO BANDIĆ SAMO OBEĆAVA}

Odlična vijest za Svetoklarčane i Svetoklarčanke!

Aktualni gradonačelnik prihvatio je sve amandmane HDZ-a na ZG proračun za iduću godinu. Zahvaljujući našoj stranci, točno milijun kuna izdvojit će se za izradu projektne dokumentacije radi gradnje vrtića u našem naselju.

Bandić je u tri kampanje, punih 12 godina, obećavao "gradnju vrtića", no nakon izbora ni prstom ne bi maknuo. Ni sada se u proračunu nije sjetio Svete Klare. Na sreću, HDZ je to ispravio!