Predsjednik zagrebačkog  HDZ-a  i potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Andrija Mikulić te predsjednik Kluba vijećnika HDZ, HSP AS, BUZ u Gradskoj skupštini, Mario Župan obišli su VGČ Brezovica. Srdačno ih je dočekao predsjednik VGČ Brezovica, Vladimir Iviček iz redova Hrvatske demokratske zajednice zajedno s ostalim vijećnicima Mjesnih odbora Brezovica. Obilazak prigradske četvrti Brezovica pratio je i veliki interes medija.

Vladimir Iviček, predsjednik VGČ Brezovica upoznao je javnost s problemima nedovršene kanalizacije i vodovoda, nedostatkom vrtića te ostalim aktualnim komunalnim problemima.

Andrija Mikulić, potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba ukazao je na slijedeće:

Potrebu hitnog rješavanja problema u Brezovici koji već godinama nisu realizirani od nadležnih gradskih tijela. Naime, u Brezovici nedostaje 140 kilometara kanalizacije i 50 kilometara priključaka za pitku vodu.

Potrebno je sanirati i asfaltirati Desprinsku ulicu, koja nije vraćena u prvotno stanje nakon izgradnje odvodnje u dužini od 800 metara, jer Vodoopskrba i odvodnja još uvijek nije završila potrebni tehnički pregled zbog čega građani svakodnevno žive u prašini.

Izgradnja (sanacija) mosta na Drežniku, za koji je VGČ Brezovica osiguralo potrebna financijska sredstva stoji već neko vrijeme, jer nadležni gradski ured još nije raspisao natječaj za sanaciju mosta iako je svaki prelazak preko derutnog mosta  životno opasan po stanovništvo Brezovice.

Iako je aktualni gradonačelnik još prošle godine obećao i najavio izgradnju Dječjeg vrtića i Doma za mjesnu samoupravu Brezovica, još nisu niti riješeni imovinsko-pravni odnosi na objektu u Odranskom Obrežu. Također, gradsko zemljište koje je predviđeno za izgradnju sportskog centara i dječjeg igrališta zaraslo je u šikaru.

Potrebno je i sanirati odron Lipnica te uvesti redovne izravne ZET-ove autobusne linije kojima stanovnici Odranskog obreža i okolnih naselja budu izravno povezani s Gradom Zagrebom.