Sinoć su tribine Košarkaškog centra “Dražen Petrović” bile ispunjene do posljednjeg mjesta, od čega su većinu činile članice i članovi zagrebačkog HDZ-a. Na završni predizborni skup uz našeg predsjednika Andreja Plenkovića, potporu našoj kandidacijskoj listi koju predvodi Karlo Ressleru došli su dati njemačka kancelarka Angela Merkel i spitzenkandidat EPP-a za predsjednika Europske komisije Manfred Weber.
 
U svome govoru, često prekidanom frenetičnim pljeskom, predsjednik Andrej Plenković je podsjetio da iduće godine Hrvatska preuzima predsjedanje Europskom unijom, asocijacijom koja okuplja pola milijarde ljudi.

"Prije samo tri desetljeća Hrvatska nije bila politički subjekt na međunarodnoj sceni. To je golemi uspjeh Hrvatske i postignuće svih nas, a ova prepuna dvorana, ovo pobjedničko ozračje, pokazuje 30-godišnju snagu HDZ-a, najjače hrvatske stranke, koja je igrala ključnu ulogu u svim važnim trenucima naše suvremene povijesti! Svima vam, drage HDZ-ovke i HDZ-ovci, čestitam 30. obljetnicu naše stranke, koju ćemo zajedno proslaviti za samo mjesec dana!”

"Kada smo krenuli, bili smo na 9% ugovorenih EU sredstava, a sada smo na 68%. Do kraja godine bit ćemo na 85%! To je ključna poluga razvoja i solidarnosti te ključni investicijski alat. To su zračne luke, Pelješki most, mjere zapošljavanja, vrtići, škole i nove bolnice, autoceste, željeznice, LNG terminal, širokopojasni internet, proizvodni pogoni, ulaganja u poljoprivredu, u znanost, obrazovanje i mlade, studentske domove… To su postignuća Vlade HDZ-a, koja zna Europu, razumije je i koristi je najbolje u interesu hrvatskog naroda.

Budimo ponosni na svoja postignuća - jer drugi ne mogu i ne znaju postići ono što smo mi uspjeli! Zajedno i odvažno, s ljubavlju za Hrvatsku - idemo po novu pobjedu!”, zaključio je predsjednik Andrej Plenković.