Tijekom proteklog tjedna HDZ Grada Zagreba nastavio je intenzivnu i dobru suradnju s hrvatskim braniteljima, braniteljskim udrugama i HRVI Grada Zagreba. Naime, u četvrtak, 14.5.2015. umirovljeni brigadir Zoran Piličić, dopredsjednik ZB Gojko Šušak GO HDZ GZ i zastupnik u Gradskoj skupštini, nazočio je izbornoj skupštini Udruge branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam. UBDRZV je jedna od najaktivnijih i najbolje organiziranih braniteljskih udruga u Gradu Zagrebu, koja aktivno sudjeluje u nizu humanitarnih projekata i inicijativa, kojima na dostojan način promovira vrijednosti i postignuća hrvatskih branitelja i Domovinskog rata. To je u svome govoru istaknuo i g. Piličić, rekavši da članovi UBDRZV i kao djelatnici ZV postižu zavidne rezultate na svome radnom mjestu, čime aktivno doprinose radnim rezultatima ZV.

U petak, 15.5.2015., g. Piličić je, zajedno s drugim članovima ZBGŠ, također, nazočio tradicionalnom godišnjem druženju HRVI Grada Zagreba na ŠRC Granešina, gdje se okupilo nekoliko desetaka najtežih HRVI i ostalih branitelja. Tijekom višesatnog druženja razgovaralo se o aktualnoj problematici branitelja i HRVI i načinima njihovog rješavanja, a održano je i natjecanje u ribolovu na jezeru Granešina.

Ovakvim i sličnim aktivnostima te suradnjom s hrvatskim braniteljima iz Grada Zagreba GO HDZ GZ, a poglavito Povjerenstvo za branitelje i ZB Gojko Šušak, postali su aktivan i prepoznatljiv čimbenik među hrvatskim braniteljima u Zagrebu. Na taj način hrvatskim braniteljima se pokazuje da je HDZ otvoren za njih i da je spreman djelatno se uključiti u rješavanje njihove problematike i pomoći im u rješavanju svakodnevnih problema.