Krizni stožer Eko stožer Zagreb organizirao je u srijedu, 17. rujna predstavljanje projekta „Ekološki zasnovani sustav i program za gospodarenje komunalnim otpadom u gradu Zagrebu“ o kojem su govorili prof.dr. Slaven Dobrović, prof.dr. Milan Poljak i prof.dr. Stanko Uršić.

Projekt je odgovor na neriješeno pitanje komunalnog otpada u gradu Zagrebu, gdje je smetlište Jakuševec (Prudinec) "navršilo" već pedeset godina, i još se neprestano na njemu gomilaju tisuće tona smeća. To je ekološka katastrofa koja i dalje traje; za to su odgovorni svi koji su dosad u gradu Zagrebu o tome odlučivali. Jedino valjano rješenje i izlaz iz te katastrofe jest ekološki sustav za gospodarenje komunalnim otpadom. Prof. Dobrović i prof. Uršić su istaknuli kako takav sustav ne treba niti smetlište/deponij niti ekstremno loša, antiekološka i civilizacijski prevladana zastarjela "rješenja" poput spalionice otpada.

Na predstavljanju su sudjelovali predsjednik i tajnik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić i Ivan Ćelić, potpredsjednik PO HDZ Novi Zagreb istok Mario Kranjčina i predsjednik TO HDZ Jakuševec Milivoj Vrban.