U srijedu, 11. lipnja na Jarunu je održana konferencija za medije na temu nedovršenog Doma invalida Jarun na kojoj su bili nazočni vijećnici HDZ-a MO Jarun i VGČ Trešnjevka jug. Predsjednik Mjesnog odbora Danijel Samaržija (HDZ) iznio je osnovne informacije o ruglu na prelijepom Jarunu čija gradnja je započeta 80-tih te još uvijek narušava vizualni identitet Jaruna. O ovom se problemu raspravljalo na Mjesnom odboru Jarun, Temeljnom ogranku HDZ-a Jarun kao i na Područnoj organizaciji HDZ-a Trešnjevka jug, te je donesena odluka da se ovaj problem napokon mora riješiti.

Objekt je u vlasništvu Grada Zagreba. Vijećnike ne zanima tko je, kako i na koji način postao vlasnik, ali smo mišljenja da se u to istraživanje trebaju upustiti državne institucije. MO Jarun je 2012.g. tražio od Grada da očisti objekt od smeća i narkomanskih igala, uredi ga i ogradi, ali nažalost ništa nije učinjeno.

Također, u rujnu 2013. godine u Gradskoj skupštini na aktualnom satu vijećnici HDZ-a su od gradonačelnika i gradske uprave tražili da reagiraju na problem. Dobili su obećanje gradonačelnika, ali opet ništa nije učinjeno.

Predsjednik MO Jaruna Danijel Samaržija prozvao je gradsku upravu te ih pozvao da riješe funkcionalnost objekta i/ ili površine na kojoj je objekt kako bi se spriječile potencijalne zaraze i ozljede stanovnika i djece, jer objekt se nalazi u blizini osnovne škole, vrtića i nacionalnog svetišta Sveta Mati slobode koje pohode mnogi vjernici.