(6x VIDEO) Još se nisu slegli dojmovi o debati u emisiji „Točka na tjedan“ na N1 televiziji. Tomislav Tomašević dugo se skrivao, dugo je izbjegavao, i sada se napokon vođa profesionalnih demonstranata u glavnom gradu morao suočiti s Davorom Filipovićem. Doduše, sa sobom je poveo SDP-ova Joška Klisovića da mu pomogne, da bude 2:1.   

No uzalud. Udruženi Tomašević i Klisović najčešće su ostajali bez - teksta. Jer je na svaku njihovu plitku podvalu naš pobjednički kandidat odgovarao konkretnim činjenicama. Odlično pripremljen, u debati je sipao brojke iz rukava - na veliku žalost svoje dvojice konkurenata. Posramio ih je poznavanjem problematike obnove.   

Prenosimo 6 video isječaka koje je iz TNT debata sami Filipović izdvojio na svojoj FB stranici i komentare kojima ih je popratio: 

Nepripremljeni duet Tomašević/Klisović  

Primio sam puno vaših izraza podrške, vjerujem da sam činjenicama i brojkama dobro uzvraćao udruženom dvojcu Tomašević/Klisović koji je s „ushitom“ i koordinirano, ali bez argumenata, ponavljao floskulu da „ništa nije napravljeno“. Za razliku od njih, ozbiljno sam se pripremio za emisiju i temu obnove. Evo podataka o interventnim mjerama, za koje oni ili nisu znali ili ih svjesno prešućuju. 

 

Širili crnilo i strašili Zagrepčane  

Da SDP-ov Klisović jako malo zna o Zagrebu, to i nije neko otkriće. No dobro je da sam podsjetio da je i Tomašević u svom poslovičnom višku destrukcije širio crnilo i strašio Zagrepčane s lažnom optužbom da Hrvatska „neće stići“ zatražiti novac za obnovu iz Fonda solidarnosti EU-a. A pritom nije znao da Vlada RH zahtjev i ne može podnijeti dok se ne dovrši verificirana procjena šteta. Na kraju, RH je dobila rekordnih i bespovratnih 683.7 milijuna eura! 

 

Cilj im je isti - Što gore, to bolje! 

Čak i kad se prihvate amandmani Možemo i SDP-a, opet nije dobro!? Glasovali su za Zakon o obnovi, a sada im „ništa ne valja“!? Nisu službeno u koaliciji, ali im je princip rada i cilj isti - Što gore, to bolje! 

 

Ni Klisović mu nije pomogao 

Tjednima sam pozivao Tomaševića na sučeljavanje, a onda je poveKlisovića da mu pomogne, da bude 2:1. 

 

Preuzimanje kamata na kredite za obnovu 

Nikakav nije problem da Grad preuzme plaćanje kamata na kredite koje u potresu pogođeni Zagrepčani podižu za obnovu. To ćemo i učiniti! 

 

Ni prezime joj ne zna!? 

Nije mi neko zadovoljstvo opet konstatirati da Klisović malo zna o našem gradu, no što reći kada je obnašateljicu dužnosti gradonačelnice Jelenu Pavičić Vukičević „prekrstio“ u - PAVIČEVIĆ?! Ne zna joj ni prezime, ali se usuđuje docirati o gradskim financijama, i to meni koji na njihovo loše stanje upozoravam već četiri godine.