Vrbovec. U dupkom punoj dvorani Hotela Bunčić održana je Klauzura Hrvatske demokratske zajednice za 2. izbornu jedinicu. I kao na svim prethodnim Klauzurama - iste slike ponosa, zajedništva i domoljublja. Najveća, stožerna stranka hrvatskog naroda pred novom je povijesnom zadaćom - vraćanja dostojanstva jedinoj nam domovini Hrvatskoj. Stranka smo koja je - predvođena dr. Franjom Tuđmanom - u prijelomnim i teškim povijesnim vremenima oživotvorila san o neovisnoj i samostalnoj Hrvatskoj. Spremni smo preuzeti odgovornost za sudbinu države - imamo ideje, imamo ljude. Zajedno stanimo iza Programa za spas Hrvatske.

Hrvatska - to su ljudi!

Jedino HDZ ima tu snagu i energiju napraviti zaokret. Da u Lijepoj Našoj svaki pošteni čovjek može od svog poštenog rada dostojno živjeti. Jer Hrvatska - to su ljudi! Obnovljeni HDZ pobijedio je na svim izborima. A tako će biti i na parlamentarnim!

Brojni stranački dužnosnici - od nacionalne do nižih razina - zajedno s brojnim članstvom okupili su se u Vrbovcu sa svrhom i nakanom - motivacija, osnaživanje i razgovor o našem gospodarskom programu. U dijelu otvorenom za medije predsjednik Tomislav Karamarko - često prekidan gromoglasnim pljeskom - održao je govor protkan domoljubnim porukama.

Služiti svome narodu

Naša kampanja bit će afirmativna! Za razliku od SDP-a, u kampanju ulazimo s gospodarskim programom. Radili su ga naši stručnjaci - zajedno s onima iz uglednog njemačkog IFO instituta. Poticat ćemo poduzetništvo i razvijati selo stimulativnom poreznom politikom. Pripremili smo i razvojno-investicijski katalog od 50 projekata. Od kojih su neki od europske važnosti. Što će nam vlast - ako ne možemo biti korisni vlastitom narodu! - tek su neke od snažnih poruka iz govora predsjednika Karamarka.

Govor predsjednika HDZ-a možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Pobjednička stranka

HDZ u zadnje tri i pol godine uistinu korača čvrsto - iz pobjede u pobjedu! U Vrgorcu smo jučer pobijedili. Ta pobjeda je indikativna! Poruka je to onim listama na kojima su ljudi koji vrlo često znaju protiv čega su, a ne znaju za što su. Služe se populističkim frazama da bi na lokalnoj razini došli na vlast. Narod prepoznaje HDZ kao jedinu snagu koja uspijeva mijenjati situaciju. Jedino HDZ može promijeniti okolnosti u kojima živimo - povijesna smo stranka! Povijesne snage! Stranka smo koja je obnovila i obranila državu! Dr. Franjo Tuđman je formulirao političku doktrinu koja je dovela do toga da imamo neovisnu državu. Demokratsku s višestranačkim parlamentom - u kojem svoju političku misao mogu artikulirati i oni koji je nisu htjeli.

SDP-ov antipoduzetnički mentalitet

Ova je vlada u tri i pol godine u javna poduzeća zaposlila 5 100 novih ljudi. Jedini „kriterij“ ovoj vlasti je - politička podobnost. Najrepresivniji aparat u Hrvatskoj je danas Porezna uprava. Ona nije ono što je u EU - ne bdije nad poreznim obveznikom tako da ga njeguje. U funkciji građana - u službi poduzetnika. Ovdje je Porezna uprava jedan stroj za brzo skupljanje novca, punjenje proračunskih rupa i uništavanje poduzetništva. Izgubili smo u zadnje tri i pol godine oko 200.000 radnih mjesta. A prvi put u povijesti Hrvatska ima manje od 1,3 milijuna zaposlenih! Mnogi od njih ne primaju plaću - ili su blokirani. To je slika današnje Hrvatske! Zadužili su državu za 100 milijardi kuna! A Milanović poručuje da su „najbolji“! Goru vladu Hrvatska nije imala!

Razvijeno selo - okosnica gospodarstva

Vlast je odgovornost i obveza - služenje vlastitom narodu! Građani kroz porez koji plaćaju - očekuju da im država bude servis. Svakom pojedincu, poduzetniku… Selo kopni i nestaje! Zar Hrvatska mora uvoziti 70 posto hrane? Uvozi se jeftina i loša roba, a hrvatski proizvođač sa sela ne može biti konkurentan! Jedna od prvih zadaća pred nama - stimulirati mladog čovjeka da ostane živjeti, raditi i proizvoditi na selu. Bez razvijenog i jakog sela - Hrvatska nema budućnost! Problem sela je - problem Hrvatske. SDP ne bira sredstva u obmanjivanju građana da dobiju još jedan mandat. No postoji samo jedna formula za pobjedu - zaustavljanje egzodusa, otvaranje radnih mjesta… To je pobjednička formula, a ne ideološko „farbanje“ po receptu nekakvih PR „stručnjaka“. To nama ne treba! Nisu shvatili - svidjelo im se vladati, a služiti ne znaju!

Čvrsto, jasno - i dosljedno!

Sada je aktualna tema proslava Oluje - bili smo protiv mimohoda u Zagrebu. Ne treba „razvodnjavati“ proslavu u Kninu - to im je bila nakana. Da mimohodom oslabe poziciju Knina. A Knin je mjesto veselja, ponosa i narodne snage! Bili smo protiv, ali sada želimo da uspije. Ne zbog ove vlasti, već zbog digniteta države. Njihove sitne podjele neće im uspjeti. U slučaju arbitraže sa Slovenijom - bio je jedan bezobrazni pokušaj da prevarom oduzme hrvatski teritorij. Nećemo to dopustiti! Upravo je HDZ izašao s inicijativom okupljanja svih stranaka. Ovo je nadstranački problem - moramo svi biti zajedno. Čvrsti smo i jasni u obrani interesa naše domovine!

Zajedno pobjeđujemo!

Naša kampanja bit će afirmativna! Za razliku od SDP-a, u kampanju ulazimo s gospodarskim programom. Radili su ga naši stručnjaci - zajedno s onima iz uglednog njemačkog IFO instituta. Poticat ćemo poduzetništvo i razvijati selo stimulativnom poreznom politikom. Pripremili smo i razvojno-investicijski katalog od 50 projekata. Od kojih su neki od europske važnosti. Što će nam vlast - ako ne možemo biti korisni vlastitom narodu! U kampanju, dakle, ulazimo pripremljeni! Moramo biti jedinstveni - pobijedit ćemo! Sve što napravimo - to će biti za branitelje i dr. Tuđmana. U konačnici - za one koji dolaze! Za našu djecu!

ŽIVIMO HRVATSKU!

Video: