Velika Gorica. Dvorana Srednjih škola - ispunjena do posljednjeg mjesta. Na Klauzuri Hrvatske demokratske zajednice za 6. izbornu jedinicu - osmoj u nizu - iste slike domoljubnog zanosa i zajedništva kao i na svim dosad održanim. Ponos. Snaga. Apsolutna mobilizacija članstva za pobjedu na parlamentarnim izborima. Živimo sa svojim narodom - dišemo istim plućima.

Hrvatska - to su ljudi

Pobijedit ćemo za Hrvatsku u kojoj će svaki čovjek od svog poštenog rada moći pošteno živjeti. Jer naša Hrvatska - to su ljudi. Stranka smo koja je - predvođena dr. Franjom Tuđmanom - oživotvorila ideju samostalne Hrvatske i u prijelomnim povijesnim trenucima dobila povjerenje svog naroda na putu ka državnom osamostaljenju. A sad smo pred novom povijesnom zadaćom - vraćanje dostojanstva jedinoj nam domovini Hrvatskoj.

U zadnje tri i pol godine pobijedili smo na svim izborima. Zajedno stanimo iza Programa za spas Hrvatske - u jedinstvu domovinske i izvandomovinske Hrvatske.

Zajedno - do pobjede!

Pobjeđujemo zajedništvom, poštenjem i domoljubljem! Brojni stranački dužnosnici - od nacionalne do nižih razina - zajedno s brojnim članstvom okupili su se u Velikoj Gorici sa svrhom i nakanom - motivacija, osnaživanje i razgovor o našem gospodarskom programu. U dijelu otvorenom za medije predsjednik Tomislav Karamarko - često prekidan gromoglasnim pljeskom - održao je govor protkan domoljubnim porukama.

Služiti svome narodu

Naš gospodarski program pripremili smo u suradnji s uglednim njemačkim IFO institutom. Poticanje poduzetništva i smanjivanje poreza! Hrvatska ima 240 poreznih i neporeznih davanja - svjetski smo rekorderi. Upravo se izrađuju provedbeni dokumenti našeg programa. Konkretizirat ćemo mnogo stvari kroz izmjene zakona. Pobijedit ćemo - ponizni i spremni služiti vlastitom narodu! - tek su neke od snažnih poruka iz govora predsjednika Karamarka.

Govor predsjednika HDZ-a možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Opasnost grčkog scenarija

U režiji lažne socijaldemokracije Hrvatska se nalazi na samom rubu provalije, pred ulazom u grčki scenarij. Upravo se tako ponašaju vladajući. Njihovi su im kolege - grčki ljevičari - postali uzor. To su oni „ljevičari“ koji s ljevicom nemaju nikakve veze. Njima je zadnji interes - borba za socijalna prava ugroženih. To je politika kabinetske ljevice - ne žive život svog naroda i ne razumiju njegove probleme. Izašli su s nekakvih 10 teza gospodarskog preporoda, a jedna od njih je - otpis dugova. Čime su zaslužili drugi mandat? Kad su pobijedili na izborima shvatili su da je dolazak na vlast dobitak „ratnog plijena“. Nisu shvatili da preuzimanje odgovornih dužnosti znači - služiti svom narodu. A ne vladati! Aktualna vlast, da bi vladala nad narodom, koristi kompletan državni aparat. Daleko je to od služenja. To je njihovo poimanje države. Čitav je niz političkih tužbi, privođenja, napada… Porezna uprava postala je najžešći represivni aparat! HDZ je jedina stranka koja svojom snagom i energijom može Hrvatsku izvući iz problema.

SDP-ov sindrom odijeljenosti od naroda

Narodnjačka smo stranka. Dišemo plućima vlastitog naroda. Refleksija smo svega onog što naš narod želi. To je HDZ! Nismo mogli trpjeti njihovu negaciju Domovinskog rata, branitelja, dr. Tuđmana… To nismo dopustili - niti ćemo ikad ikome dopustiti! Osnovni problem je odnos prema domovini - ili narodu služiš ili vladaš. A aktualna vlast se ponaša tako da vlada. Ako bi napravili inventuru njihove vlasti - čime bi se mogli podičiti da su napravili dobro i pozitivno: 100.000 iseljenih, 200.000 ugašenih radnih mjesta 330.000 blokiranih građana… Što je ova vlada napravila, primjerice, za blokirane koji su u dužničkom ropstvu?

Osim enormnog duga - ništa!

Odlaze visokokvalificirani stručnjaci, liječnici, inženjeri… To je današnja Hrvatska u režiji lažne socijaldemokracije. Salonskih ljevičara! Zadužili su se za 100 milijardi kuna! A Milanović poručuje da su - „najbolji“! Što su platili s tih 100 milijardi kuna - iseljavanje, blokirane, uništenje hrvatskog sela… A onda traže drugi mandat! Jesu li ijednu kunu investirali u poduzetništvo? Je li ostvarena ijedna kapitalna investicija kojom se Hrvatska može ponositi? Ništa nisu napravili!

Oživit ćemo hrvatsko selo!

Posebno je bolno što naše selo nestaje - nema države koja ima budućnost bez jakog sela. Hrvatsko selo se uništava - jer kad govorimo o poduzetništvu upravo na primjeru sela vidimo kako se to poduzetništvo uništava! Mladog se čovjeka demotivira da ostaje na selu - uvozimo 70 posto hrane. Zar to nije tragedija?! Oživit ćemo hrvatsko selo! To nam je jedna od glavnih točaka kojom ćemo baviti kada dođemo u poziciju ne vlasti, nego u poziciju odgovornosti i borbe za boljitak vlastitog naroda. Bez sela - neće biti ni Hrvatske! Imamo čitav niz komparativnih prednosti u odnosu na ostale zemlje u EU da bi se Hrvatska razvijala i bila napredna. Počevši od strateškog prometnog položaja pa do toga da možemo biti energetsko čvorište!

Program za spas Hrvatske

Naš gospodarski program pripremili smo u suradnji s uglednim njemačkim IFO institutom. Poticanje poduzetništva i smanjivanje poreza! Hrvatska ima 240 poreznih i neporeznih davanja - svjetski smo rekorderi. Upravo se izrađuju provedbeni dokumenti našeg programa. Konkretizirat ćemo mnogo stvari kroz izmjene zakona. Pobijedit ćemo - ponizni i spremni služiti vlastitom narodu! Pripremili smo razvojno-investicijski katalog od 50 velikih projekata - nizinska pruga Rijeka-Zagreb-Budimpešta, kanal Dunav-Sava, LNG terminal… I što je najvažnije: navodnjavanje i odvodnja te zaštita od poplava! Uistinu dolazimo pripremljeni i sa snagom! Nudimo zajedništvo - nećemo njihove podjele.

Kopiraju naše ideje

U tri i pol godine od realizacije izgradnje Pelješkog mosta ova vlast je napravila samo želje i snove. Kad pobijedimo na izborima - sigurno ćemo izgraditi Pelješki most. Htjeli su ukinuti županije i uvesti nekakve regije. A sada Milanović kaže da su one „logična podjela“. Nevjerojatno - prihvaćaju sve što govorimo u zadnje dvije i pol godine! Pokušavaju doći na vlast s našim programom - kopiraju nas, citiraju… Očito u režiji nekog PR-ovca izvana, ali - rezultati su im slabi!

Ponosno u Kninu!

A ono što najviše boli ovih dana - rasprave oko proslave Oluje. Izmislili su zagrebački mimohod ne bi li lagano počeli gušiti autentično, iskreno narodno veselje branitelja i naroda u Kninu. To je danas gospođa Pusić izjavila - da je trebalo smisliti novi oblik proslave koji bi se s vremenom „etablirao“. Lagano gasiti Knin, a u Zagrebu raditi vojnu paradu! S početnom cijenom od četiri milijuna kuna -  sada je i deset puta veća. Toliko o njihovim mjerama štednje! A na kraju - potpuni debakl vlade, diplomacije… Pozovu saveznike, a oni ih odbiju! Nakon 20 godina što smo oslobodili Domovinu - saveznici ne dolaze. Popustili, kažu, pod pritiskom srbijanske diplomacije. A gdje je bila hrvatska diplomacija? Trebali su se pripremati godinu dana! Međunarodni sud pravde u Haagu je dokazao da je agresija na Hrvatsku bila isplanirana u Beogradu! Hrvatska vojska je slomila velikosrpsku ideju! Vlada to ne zna objasniti saveznicima. Mi ćemo 5. kolovoz u Kninu slaviti svake godine s ponosom - sjećajući se svakog poginulog za Hrvatsku!

Zajedno - za branitelje i dr. Tuđmana

Budimo jedinstveni! Naša obaveza je jedinstvo i pobjeda na izborima! Pobijedit ćemo za branitelje i dr. Tuđmana. Nikad ne zaboravite - dr. Tuđman je jedini čovjek koji je plakao kad su se podizale hrvatske zastave - i pred Hrvatskim saborom i na kninskoj tvrđavi. On nam je inspiracija i zato ćemo pobijediti!

Video: