Danas, 5. lipnja 2014. godine održana je konferencija za medije Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba u Središnjici Stranke.. Na konferenciji za medije govorio je Andrija Mikulić, predsjednik GO HDZ-a Grada Zagreba i akademik Željko Reiner u nazočnosti Ivana Ćelića, tajnika GO HDZ-a Grada Zagreba i Marija Župana, dopredsjednika.

Andrija Mikulić se zahvalio svima onima koji su kandidacijskoj listi Hrvatske demokratske zajednice povjerili svoj glas, te bez ikakve euforije, s ponosom istaknuo da je timski rad i zajedništvo zagrebačkog HDZ-a, nakon sedamnaest godina posta polučilo značajnu pobjedu na izborima za Europski parlament koja nagovješćuje dvije nove skore pobjede Hrvatske demokratske zajednice – prvo na predsjedničkim, a onda i na parlamentarnim izborima.

“Ne ustručavajući se reći svoj jasan stav o svjetonazorskim temama, u protekloj godini nastojali smo u Gradskoj skupštini, argumentirano kritizirati i nuditi kvalitetna rješenja  i o mnogim komunalnim temama u Gradu Zagrebu, poglavito po pitanju bespravno izgrađenih objekata i vezano uz gospodarenje otpadom. Hrvatska demokratska zajednica je stranka običnih ljudi, ljudi koji vole svoj Grad i svoju domovinu. Već sam to i prije spominjao, a to ću učiniti i opet: Zajedno s našim zastupnicama i zastupnicima u Europskom parlamentu, nudimo pomoć i suradnju odgovornima u Gradu Zagrebu kako bi aplicirali projekte i dobili sredstva koja će omogućiti daljnji razvoj komunalne infrastrukture našega Grada, osobito u rubnim dijelovima, gdje se naši građani osjećaju Zagrepčanima samo po pitanju plaćanja prireza i drugih doprinosa.” – zaključio je Mikulić.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner istaknuo je kako je nakon 1997. godine ovo prva pobjeda Hrvatske demokratske zajednice u Gradu Zagrebu na nekim od izbora. Premda je ovo velikim dijelom zasluga i uspjeh zagrebačke gradske organizacije, jasna svjetonazorska platforma koju je omogućilo nacionalno vodstvo na čelu s Tomislavom Karamarkom, kao i gospodarski program s pojedinačno razrađenim projektima također su utjecali da bi rezultat kandidacijske liste HDZ-a i koalicijskih partnera u Gradu Zagrebu bio 37%, što je 6% više u odnosu na prošlogodišnje izbore.