(VIDEO & PHOTOIz Utrine, gdje je u društvu s dr. med. Mislavom Hermanom posjetio tržnicu, sveučilišni profesor Davor Filipović bacio je novu rukavicu profesionalnom prosvjedniku i aktivistu Tomislavu Tomaševiću: 

- Ustrajno izbjegava TV sučeljavanje 1 na 1 sa mnom, a znamo i zašto. No upućujem mu novi izazov: s obzirom da se sam hvali da je bio „konzultant u 40-ak zemalja“, pozivam ga da javnosti predoči gdje je to i na kojim poslovima „konzultirao“. I tko ga je i koliko plaćao. Dotad ćemo ga smatrati samo fantomskim konzultantom. 

Zasad toliko o Tomaševićevoj transparentnosti 

NEKA MILANOVIĆ POVUČE RUČNU! 

Na upit novinara, i sve mahnitiji Zoran Milanović dobio je ono što mu ide! 

Zabrinut sam za predsjednika RH. Krajnji je trenutak da se spusti na zemlju i povuče ručnu, i to s dvije ruke. Umjesto da poštuje zakon i odluku Ustavnog suda, preuzeo je uličarsku retoriku i sramotno ponašanje radikalno lijevog, aktivističko-anarhističkog političkog spektra, koje isključivo poziva na destrukciju, na rušenje - istaknuo je naš gradonačelnički kandidat 

PROŠIRENJE TRŽNICE & ENERGETSKA OBNOVA 

Kako često ističemo: Kad je volja velika, problemi su mali! Puno se toga uz htijenje, sposobnost i znanje može brzo riješiti u našem voljenom Zagrebu - poručili su Herman i Filipović sugrađanina na utrinskoj tržnici.  

FILIPOVIĆ: Novca ima, ali treba odgovorno upravljati gradskim financijama! 

Nema osobe koja me u Utrini nije zapitala kada ćemo proširiti, modernizirati ovu tržnicu. „Što prije!“ - odgovarao sam, jer novac je tu, ima ga, ali je potrebno odgovorno upravljati gradskim financijama. A kako bismo to mogli, podići ću transparentnost na najvišu moguću razinu. Među ostalim, oporbeni Klisović i Tomašević moći će nadzirati natječaje za sve projekte velike vrijednosti, a za pročelnike službi i direktore gradskih poduzeća uvest ću obavezne imovinske kartice.  

HERMAN: EU sredstva - zamašnjak razvoja Zagreba 

Energetska obnova važan je dio našeg pobjedničkog programa koji ćemo uskoro predstaviti. Razrađuju se posljednji detalji. U ovom se kvartu, nažalost, ta obnova ne provodi na adekvatan način. Kako neprestano upozorava, apelira, alarmiraju Temeljni ogranak HDZ-a Utrina i Organizacija HDZ-a Gradske četvrti Novi Zagreb - Istok, samo su 4 zgrade prošle taj proces. Šteta, jer za to imamo na raspolaganju europski novac, no očito ih aktualna gradska uprava nije učinkovito koristila. Uz našeg našeg ekonomskog stručnjaka Filipovića i njegov tim, EU sredstva postat će zamašnjak razvoja Zagreba! 

PRVA SUBOTA U PROLJEĆU - 25. DAN NARCISA  

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba Mislav Herman sudjelovao je na Cvjetnom trgu u tradicionalnoj akciji prodaje narcisa.  

„I kao liječnik i kao predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba želim pomoći podizanju svijesti o opasnosti raka dojke i potaknuti žene na redovite preglede. Primarna prevencija i rano dijagnosticiranje ključ su borbe protiv te zloćudne bolesti od koje je u Europskoj uniji samo lani oboljelo 350.000 žena. U ranoj fazi otkrivanja raka dojke uspješnost liječenja iznosi više od 95%.