Povodom svjetskog Dana obitelji, gradska zastupnica i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova u Gradskoj skupštini, Margareta Mađerić održala je tematsku sjednicu, na kojoj je između ostalih nazočila i članica ZŽ HDZ-a Katarina Zrinski.

Prenosimo naglaske uvodne izjave Margareta Mađerić:

Ujedinjeni narodi 1989. godine, proglasili su Međunarodni dan obitelji. U svijetu je prvi put obilježen 15.05.1994. godine pod sloganom "Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece" kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva.

Obitelj je institucija koja čuva temelje društva. Jednako tako, pretstavlja kamen temeljac za djecu na svom putu odrastanja i ulaska u svijet, obitelj svakako doprinosi da budemo bolji te nas socijalno, emocionalno i psihički osnažuje.

Velika i važna uloga je žene u svim segmentima društva. Kroz povijest, pa sve do danas, žene su svojom ustrajnošću postale aktivne sudionice svekolike društvene svakodnevice. Zbog bitno promijenjene dinamike društva u cjelini biti uspješnom poslovnom ženom iziskuje veliko odricanje. S aspekta poslovne i uspješne žene obitelj uspješno odoljeva svim izazovima i pritiscima modernog i suvremenog života.

Ostali izlagači i gosti tematske sjednice iznijeli su niz važnih teza i obrazloženja o funkcioniranju obitelji (uključujući jednoroditeljske) u suvremenom svijetu, izazovima suvremene poslovne žene, obilježjima hrvatske obitelji i promjenama u bračnoj dinamici.

Gošća izlagač bila je Ana Jurišić Kvesić, poznata zagrebačka stomatologinja koja je prenijela svoje životno iskustvo kao supruga, majka i uspješna poslovna žena, te je svoje izlaganje zaključila pitanjem koje si svaka suvremena žena treba postaviti:

„Dali sam uspješna jer sam sretna ili sam sretna jer sam uspješna?"