Predsjednik skupštinskog Kluba zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ Mario Župan u jučerašnjem je gostovanju u emisiji Svakodnevica (Jabuka TV) govorio o HDZ-ovu prijedlogu za rješavanje problema otpada u glavnom gradu. Naime, prema Županovim tvrdnjama u posljednjoj je godini od prikupljanja otpada prikupljeno samo 3 milijuna kuna što je premalo. Na prikupljanju i razvrstavanju trebalo bi se najviše raditi, a ovi prihodi pokazuju upravo suprotno.

Da se kvalitetno razvrstava otpad, ne bi imali ni preko 70 tisuća tona otpada. S tim bi već riješili veliki problem vezan uz skladištenje i reciklažu – objasnio je predsjednik Kluba zastupnika u Gradskoj skupštini te uz to dodao da se pod hitno treba naći nova lokacija za dovoz otpada kao i rješenje za nataloženih 350 tisuća tona mulja u Resniku.

Na razvrstavanje, kao i na učinkovito iskorištavanje otpada HDZ je u Gradskoj skupštini od samog početka izrade Plana gospodarenja otpadom posebno pozivao. Zbog neplanskog postupanja s otpadom, događaju se upravo ovakvi problemi- da Grad Zagreb nema novu lokaciju za otpad, građani još uvijek nemaju osigurane uvjete za razvrstavanje otpada, a gradski se proračun ne puni koliko bi trebao.