Zastupnici Kluba HDZ-HSP AS-BUZ u Gradskoj skupštini na jučerašnoj su sjednici Gradske skupštine svojom raspravom i amandmanima upozorili na nekoliko ključnih problema, odnosno rješenja u Gradu Zagrebu, a koja su se odnosila na točke dnevnog reda.

Tako su HDZ-ovi zastupnici odbacili prijedlog o preseljenju Baletne škole na novu lokaciju. Činjenica da se u neposrednoj blizini novih prostora škole nalazi casino nije dopustiva, što je i rezultiralo nepodržavanjem te točke dnevnog reda.

Sama sjednica potrajala je nešto više od 13 sati, a razlog duljine vremenskog trajanja mogao bi se naći i u rušenju kvoruma do kojeg je nekoliko puta došlo zbog SDP-ovog napuštanja vijećnice. Takvo je ponašanje, rušenje digniteta i reda drugog doma Hrvatske, predsjednik Skupštine i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Andrija Mikulić nazvao cirkusantskim.

Od uobičajene sjednice rade kazališnu predstavu. Dok sam ja predsjednik Gradske skupštine, red će se poštovati, a onima koji bi htjeli ugroziti dostojanstvo svih zastupnika i ovog parlamenta Grada Zagreba, neće uspjeti – poručio je predsjednik Mikulić.

Od ostalih točki dnevnog reda valja istaknuti i prijedlog kojim bi Grad financirao u potpunosti komunalne priključke za naknadno legalizirane objekte prošao je uz amandman HDZ-a. U istome stoji kako ta odluka vrijedi s danom stupanja na snagu do 31.12. ove godine, odnosno još određeni vremenski dodatni period za one koji su u postupku ili će tek pokrenuti postupak legalizacije.