Andrija Mikulić, potpredsjednik Skupštine i prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a, za ostavku Darinka Kosora, sada već bivšeg predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, doznao je iz medija.

O ostavci sam saznao od novinara. Kosor ima razloge zbog kojih je to učinio i ne bih ulazio u to zašto je to napravio. Proračun smo podržali jer su usvojena sva četiri amandmana koja smo podržali. O tome je li ovo priprema za izbore, pitanja je za njega. Kampanja za HDZ traje četiri godine i do treće nedjelje u svibnju 2017. radit ćemo kao i do sada i još žešće. HSLS i stranka Bandić Milan 365 s HDZ-om i Domoljubnom koalicijom na nacionalnoj razini imaju čvrstu većinu u Hrvatskom saboru, a ostavku Kosora ne bi dovodio u vezu s nacionalnom politikom.

HDZ nije stranka koja funkcionira po principu 'one- man show'. Ovo je sustav i sukladno tome imamo kompetentne ljude za svaku izvršnu funkciju. Nije HDZ stranka od jučer i mi smjenu predsjednika Skupštine nismo tražili. Rezultati našeg rada su tu, a kako će se dalje stvari razvijati, vidjet će se kroz određeno vrijeme.- zaključio je Andrija Mikulić.