Na 19. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, održanoj 9. listopada 2014.g., donijet je Plan gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu do 2015. U poglavlju 8., točka 8.3., Postupanje s otpadom, navodi se sljedeće: Komunalni i inertni otpad odlagat će se na uređenom dijelu odlagališta Prudinec. Do zatvaranja odlagališta u ovoj lokaciji moguće je provoditi sortiranje i predobradu komunalnog otpada, glomazni otpad, građevinski otpad te biološki otpad u postojećoj kompostani.
Ali s radom Čistoće i nadležnog gradskog Ureda za energetiku nije zadovoljan predsjednik Odbora za zaštitu okoliša i vodeći čovjek Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba Andrija Mikulić. Tako je na odlagalište otpada i hale Robnih terminala izveo Odbor za zaštitu okoliša da vide kako se gospodari glomaznim otpadom u Gradu Zagrebu.

– Na Jakuševcu nismo vidjeli da netko razvrstava otpad. Vidjeli smo samo hrpe otpada. Predlažem odgovornima da vrlo ozbiljno shvate posao kojim se bave i, ako znaju fakturirati građanima račune, moraju im pružiti i adekvatnu uslugu – kazao je Mikulić. Dodao je da je Skupština prošle godine donijela Plan gospodarenja otpadom koji je dao određene zadatke i postavio rokove, no da se oni ne poštuju.  Nikako da gradski oci shvate kako im je dužnost da provode odluke Gradske skupštine – kazao je Mikulić.

http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/mikulic-na-jakusevcu-ne-razvrstavaju-o...