Skupština trgovačkog društva Zagrebački holding  (ZGH) s današnjim je danom razriješila dužnosti predsjednika Uprave ZGH te njezine članove.

Zbog iznimno velikog medijskog interesa za smjenu Uprave ZGH, potpredsjednik Skupštine Grada i predsjednik zagrebačkog HDZ-a, Andrija Mikulić, komentirao je novonastalu situaciju u zagrebačkoj metropoli.

Donosimo ključne poruke:

Obzirom da medijski natpisi već dugo nagovještavaju a i same izjave gradonačelnika išle su u tom smjeru, osobno nisam iznenađen smjenom Uprave Holdinga, moramo znati da je Holding među pet najvećih tvrtki u Hrvatskoj i smjene u toj tvrtki koje se događaju u zadnjih nekoliko mjeseci nisu dobre. Svaka Uprava koja dođe ima isti zadatak, a to je vraćanje obveznica i saniranje dugova tvrtke te pružanje najkvalitetnije usluge svim Zagrepčankama i Zagrepčanima.

ZGH nije jedini problem Zagreba

Prije svega želim istaknuti kako mi je u najmanju ruku čudno da se toliko vremena troši na pitanje, prvo procedure i prijema, a potom otkazivanja tek potpisanih ugovora s novoizabranim čelnicima Holdinga. U javnosti se stvara dojam kako je to jedini problem našega grada i da je sve drugo u najboljem redu. A uvjeravam vas da nije! Najveća odgovornost za to je na onima koji upravljaju gradom i koji donose odluke bez da ih analiziraju i sagledaju moguće posljedice. Zbog toga se jedne godine zalažu za spajanje Holdinga, a već sljedeće za razdvajanje. Na žalost kako kojem pojedincu u određenom trenutku odgovora.

HDZ se zalaže za to da se prije svake odluke koja utječe na funkcioniranje grada i koja može oštetiti gradsku blagajnu napravi analiza s procjenom mogućih posljedica i tek u skladu s tom analizom poduzmu potrebne mjere. Dakle, ako je procedura bila poštivana i ako su članovi nove Uprave izabrani legalno, protiv sam njihove smjene. S druge strane ako je rad nove uprave mjerljiv, a rezultati ne zadovoljavaju, treba ih smijeniti bez obzira na ugovorne klauzule.  Za nas u HDZ-u to je početak i kraj svih priča o Upravi Zagrebačkog holdinga!

(Politička) smjena ZGH-a ?!

Podsjećam prije nekoliko mjeseci bio je raspisan natječaj za Upravu ZGH-a, sve je bilo u znaku transparentnosti,  poštenog izbora najkvalitetnijih /najstručnijih članova Uprave i predsjednika Uprave, potrošeni su novci za agenciju (cca. 200 tisuća kuna). Ako će se sad Uprava Zagrebačkog holdinga birati po ključu podobnih, ljudi bliskih gradonačelniku onda Holding opet neće ispunjavati svoje zadatke. Ako dolazi do smjene Uprave za čije članove treba isplatiti visoke otpremnine onda se treba navesti valjani razlog za njihovu smjenu. Ako nemamo konkretne i opravdane razloge onda takvu smjenu trebamo zvati političkom, što na kraju opet plaćaju građani. Poteze gradonačelnika inače ne komentiramo ali ovdje se radi o Holdingu, ne možemo se ponašati kao da je Holding nečije privatno vlasništvo pa ćemo izabrati novu Upravu, potrošiti novac te ih za par mjeseci opet smijeniti jer nam ne odgovaraju.

Glavna zadaća ZGH je pružanje najkvalitetnije usluge po najnižoj mogućoj cijeni. Nije naglasak na stvaranju dobiti trgovačkog društva već pružanju kvalitetnih i jeftinih usluga svim građankama i građanima Zagreba.