Danas u nedjelju, 11. listopada, na blagdan sv. Ivana XXIII., pape, zagrebački nadbiskup  kardinal Josip Bozanić predvodio je svečano misno slavlje te je posvetio istoimenu župnu crkvu, u zagrebačkoj Dubravi. Također, na današnji dan a povodom obilježavanja 69. obljetnice nepravedne presude protiv nadbiskupa Alojzija Stepinca, ugrađene i pohranjene su blaženikove moći u oltar novoizgrađene crkve sv. Ivana XXIII., pape.

U homiliji kardinal Bozanić rekao je -da nas danas obuzimaju osjećaji sreće i ponosa jer se nalazimo u tako velebnoj crkvi, koja je, između ostalog i kulturni doprinos gradu Zagrebu. Pozvao je vjernike da se vode primjerom bl. Stepinca te da nam njegova žrtva bude primjer za svakodnevni život, jer jedino na taj način možemo doći do iskrene radosti, do Nebeskog Oca- kazao je kardinal Bozanić koji je dodao da nam glavni oslonac u životu trebaju biti Bog i obitelj, istinske vrednote hrvatskoga naroda.

Danas, kada posvećujemo ovu crkvu, spomenimo se da smo i svi mi Bogu posvećeni. Mi smo posvećeni i živimo kao oni koji pripadaju Bogu- zaključio je kardinal Bozanić.

Koncelebraciji nazočilo je i izaslanstvo zagrebačke organizacije Hrvatske demokratske zajednice predvođeno Andrijom Mikulićem, predsjednikom i potpredsjednikom Gradske skupštine u pratnji Ive Žinića, župana Sisačko-moslavačke županije, Marija Župana, dopredsjednika i predsjednika Kluba gradskih zastupnika HDZ-a, gradskih zastupnika dr. Ivana Ćelića i Ante Plazonića, predsjednik VGČ Gornja Dubrava dr.sc.Miroslav Milicevic te mnogih drugih clanova HDZ-ove organizacije.

Nakon posvete i sv. Mise, domaćin Kristo Brkić, župnik prigodno je upriličio ručak tijekom kojega je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanic zahvalio se na doprinosu i pomoći u izgradnji župne crkve sv. Ivana XXIII., pape  te u trajni spomen darivao je Andriju Mikulica, Marija Zupana i Miroslava Milicevica zahvalnicom i medaljonom sv. Ivana XXIII.,pape.

Tom prigodom, predsjednik zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a i potpredsjednik Gradske skupštine prigodno je istaknuo kako u temeljima HDZ-a nalaze se tradicionalne vrijednosti i  za opstanak hrvatskog naroda trebamo raditi na njihovu očuvanju, a sve uz gospodarski razvoj cijele zemlje te je dodao kako se nada što skorijoj kanonizaciji blaženog Alojza Stepinca.