U sportskoj dvorani „Sava sport“ u zagrebačkim Sesvetama, među  više od 3 000 prisutnih održan je programski skup Hrvatske demokratske zajednice i Domoljubne koalicije za II. Izbornu jedinicu te je ujedino predstavljen Izborni program „Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+Hrvatska“.

Pobjedničko ozračje i domoljubni zanos dominirali su među mnogobrojnim uzvanicima, od stranačkih dužnosnika - od nacionalne razine, članova Predsjedništva, Izvršnog izbornog stožera, preko saborskim zastupnika, gradskih zastupnika, članova zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a,  vijećnika naše Stanke, temeljnih predsjednika, članova i simpatizera.  Velebnom skupu nazočio je i general pobjedničke, Hrvatske vojske Mladen Markač te predsjednici koalicijskih Stranaka te ostali predstavnici Domoljubne koalicije.

Uvodno,tematski skup kao domaćin II. izborne jedinice otvorio je prvi čovjek zagrebačke organizacije HDZ-a i koordinator II. Izborne jedinice.

Prenosimo ključne poruke iz govora Andrije Mikulića:

Ovi parlamentarni izbori bitka svih bitaka, ovo je bitka za opstojnost Hrvatske.

Teško mi je opisati ponos koji osjećam, jer vidim volju HDZ-a i koalicijskih partnera da imamo bolju hrvatsku državu. Imam pitanje; idemo li u pobjedu na parlamentarnim izborima? Moramo pobijediti na tim izborima. Ovako kao što vi reagirate, reagiraju pobjednici. Uvijek ističem kako su ovi parlamentarni izbori bitka svih bitaka. Ali to uistinu jest tako. Ovo je bitka za opstojnost Hrvatske. Bitka za svakog našeg čovjeka da u svojoj zemlji ostane. Da u svojoj zemlji radi i od rada živi! Dr. Franjo Tuđman krenuo je iz ovog dijela izborne jedinice, iz istočnog dijela Zagreba i nizao je pobjede..

Slučajni premijer je htio biti instant domoljub, ali mu ni to ne ide

Zato je bitno da smo večeras ovdje. To je dio povijesti. Mi znamo, cijenimo i ponosni smo na dr. Tuđmana za razliku od slučajnog premijera i njemu slučajne države koji ima puna usta Tuđmana. On to ne radi iskreno. Milanović je populista koji se u predizborne svrhe sjeti imena dr. Franje Tuđmana. On je slučajni prolaznik na Hrvatskoj političkoj sceni, kada su ga pitali bi bilo za Tuđmana i Tita, on se opredijelio za Tita. Takav nam ne treba voditi državu'', rekao je Mikulić i zapitao se što će nam takav premijer kojemu su branitelji smetnja u državi jer da 'nije branitelja ne bi bilo ni nas'. Na kraju, dajmo Hrvatsku onima koji su istinski domoljubi kojima je domoljublje u srcu, koji znaju, hoće i mogu. Idemo jedinstveno po pobjedu na parlamentarnim izborima. –zaključio je Mikulić.

Vlada Domoljubne koalicije već prvog dana građanima će poslati jasnu poruku kako će upravljati državom. Smanjit ćemo broj ministarstava, ukinuti paralelne političke, podobničke strukture. Koje se najbolje vide u ove četiri godine pod ovom tzv. socijaldemokratskom vlašću. Tvrtkama u vlasništvu države smanjit ćemo broj članova, a njima više neće upravljati političari - nego stručnjaci! - tek su neke od snažnih poruka iz govora predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Prenosimo neke od poruka predsjednika Tomislava Karamarka:

Nudimo konkrentna rješenja

Ne nudimo - kao SDP - fantomske planove „21“ ili „A, B i C“ - već konkretna rješenja! Na kojima su više od dvije godine radili mnogi članovi naših stručnih odbora. Zajedno s našim prijateljima iz uglednog njemačkog IFO instituta. A onaj tko tvrdi „nema povratka na staro“, mora bi ponuditi nešto novo. Ali za to treba imati viziju i program - SDP to nema. Šokirao sam se kad sam vidio kako SDP gleda Hrvatsku u sljedeće četiri godine. Njihova projekcija hrvatskog „rasta“ za 2016. je jedan posto, za 2017. pak 1.2 posto, a za 2018. - 1.5 posto! Prema tim projekcijama „rasta“ - bit ćemo biti najgori u Europi. Za vrijeme ove vlade BDP je pao 3,5 posto! A kako „rješavaju“ problem nezaposlenosti? Administrativno brišu ljude!

Svake sekunde javni dug raste za 440 kuna

U manje od četiri godine zadužili su Hrvatsku za gotovo 100 milijardi kuna. Svake sekunde taj dug raste 440 kuna - svaki građanin zadužen je za 77 000 kuna. Raste broj blokiranih, iseljenih, zatvorenih obrta… Samo u Gradu Zagrebu za vrijeme ove vlade ugašeno je 2 000 obrta. Raste broj propalih OPG-ova, redovi pred pučkom kuhinjama! Nevjerojatan „uspjeh“! A što je najgore - od tog zaduživanja Hrvatska nema nikakve koristi jer je sve otišlo u potrošnju, a ne u stvaranje nove vrijednosti. I onda se, zamislite, čude što je Hrvatska na dnu svih ljestvica po konkurentnosti gospodarstva. Već godinu dana bave se našim programom! Zato što svoga nemaju! Sve što imaju je mandat koji će povijest pamtiti kao - izgubljene godine.

Gospodarski oporavak - manji porezi

Naš prvi prioritet, prva točka Izbornog programa, ultimativna obveza i domovinski zavjet je - snažno pokrenuti gospodarstvo. Borbu za kvalitetu života! To je moguće samo preko jakog poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, izvoznika i redovito i dobro plaćenog radnika. Samo stavljanjem u funkciju neiskorištenih prirodnih bogatstava - zemlje, vode, energije.

Vlada Domoljubne koalicije već prvog dana građanima će poslati jasnu poruku kako će upravljati državom. Smanjit ćemo broj ministarstava, ukinuti paralelne političke, podobničke strukture. Koje se najbolje vide u ove četiri godine pod ovom tzv. socijaldemokratskom vlašću. Dok je za politički podobne sve više posla, za one na tržištu sve je manje.