Otvorenju novog dječjeg parka u Retkovcu jučer su se zasigurno najviše obradovali najmlađi stanovnici tog dijela Zagreba. Otvorenjem ovog parka, Donja Dubrava kao jedna od brojčano najvećih, ali i četvrti s velikim priljevom mladih obitelji s djecom, nastavila je putem osiguravanja što kvalitetnijih uvjeta svojim stanovnicima.

Obzirom da je i sam stanovnik Donje Dubrave, predsjednik zagrebačkog HDZ-a i saborski zastupnik Andrija Mikulić s brojnom je okupljenom djecom i njihovim roditeljima proslavio otvorenje ovog parka te podsjetio na napore kojima HDZ u Skupštini potiče što više ovakvih projekata.

Ovo je najmanje što svakom našem kvartu trebamo osigurati ako želimo zadovoljnu djecu i roditelje – kazao je Mikulić. Jedan od načina kako infrastrukturalno stvoriti preduvjete za izgradnju što više ovakvih parkova i igrališta svakako su veća sredstva kojima ovogodišnjim proračunom raspolažu vijeća gradskih četvrti. Naime, upravo na prijedlog Kluba zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ u Gradskoj skupštini ta su sredstva povećana za više od sto milijuna kuna, podsjetio je predsjednik Kluba zastupnika u Skupštini Mario Župan koji je s Mikulićem prisustvovao otvorenju ovog parka u Retkovcu.