Obrtnička komora Zagreb današnjom je svečanom proslavom obilježila 22 godine svoga postojanja. Prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a i saborski zastupnik Andrija Mikulić kao osobni izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora imao je priliku uručiti Zlatnu plaketu uglednim i časnim obrtnicima za dugogodišnji rad u tijelima, odborima i cehovima Komore.

Obrtnici su jezgra gospodarstva ne samo glavnog grada, već i cijele Hrvatske. Zbog toga ćete, kao i posljednjih godina dok sam kao potpredsjednik Gradske skupštine s vama odlično surađivao, tako i sada kao predstavnik većine u Hrvatskom saboru, uvijek u nama imati otvorenog partnera za suradnju. Mi imamo političku volju, a ona je za rješavanje problema ključna. Predlažite i mi ćemo zajedno s vama tražiti najbolja rješenja. Jedino tako možemo stvoriti ono pozitivno ozračje koje za razvoj trebaju i naši obrtnici i poduzetnici- istaknuo je Mikulić.

Unatoč tržišnim turbulencijama i teškim gospodarskim vremenima, zagrebački su obrtnici uspjeli opstati i svojom borbom za učuvanjem obrta u hrvatskoj metropoli, očuvali i višestoljetnu zagrebačku tradiciju.