Predsjednik Gradske organizacije dr.sc. Andrija Mikulić uoči izbora dao je interjvu za portal Direktno.hr

Interjvu prenosimo u cjelosti.

 

 

 

Nakon velikog završnog skupa za I., II., III. VI. I VII. izbornu jedinicu na zagrebačkom Cvjetnom trgu, razgovarali smo sa šefom gradske organizacije dr. sc. Andrijom Mikulićem, domaćinom jučerašnjeg skupa. U razgovoru, netom prije izbora, Mikulić otkriva koji su realni omjeri snaga kandidata na listi u njegovoj II. izbornoj jedinici, u kojoj zauzima visoko 2.mjesto.

Gospodine Mikuliću, izbori su pred vratima. Jeste li zadovoljni dosadašnjom kampanjom?

Gledajte, po prvi smo puta imali izbore koji su određeni kao preferencijalni, tj. dana je mogućnost svima kandidatima vođenja preferencijalne kampanje. Obzirom da su ovi izbori izvanredni, moram priznati da je i meni kampanja sama po sebi bila prilično drukčija od prijašnjih. Moram priznati i psihološki iscrpna jer je trajala gotovo tri tjedna, no najvažnije je da svi gledamo u isti cilj- a to je dokazati da smo najsnažnija politička opcija u Hrvatskoj i da kao takvi možemo voditi ovu zemlju.

 

Kakva je bila vaša preferencijalna kampanja?

Iskreno, nisam je vodio! Mene osobna kampanja ne zanima. Ja sam timski igrač i samo tako mogu funkcionirati. Kad guram, guram za sve i tako sam cijeli svoj život funkcionirao i uvijek do cilja dolazio!

 

Na drugom ste mjestu liste pa se pretpostavljam ne brinete za ulazak u Sabor, ali su u vašoj jedinici brojna poznata imena poput Ivane Maletić, Zlatka Hasanbegovića, Milijana Brkića.. Kako očekujete nametnuti se glasovima među njima?

Svi su ti kandidati moji prijatelji. Zlatko mi je potpredsjednik u gradskom odboru., Ivana potpredsjednica stranke, zamjenik predsjednika Milijan Brkić...Dopustit ćete mi-  Meni je važniji broj 14 na ovoj listi nego moj broj 2. Mislim da sam vam time sve rekao.

 

Što to znači? Da ste kampanju usmjerili na Milijana Brkića?

Da, jerzamjenik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice mora ući u Hrvatski sabor! Taj broj 14 jednako je važan kao i broj 1,2, 3, itd. i ovdje su u pitanju osnovni principi koje ja ne napuštam.