Andrija Mikulić, predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba i  potpredsjednik Gradske skupštine sinoć je gostovao u emisiji  ZAGI na Jabuka TV.

U svom gostovanju osvrnuo se na aktualno političko stanje u Gradu Zagrebu.

Prenosimo ključne poruke:

HDZ – faktor sigurnosti i stabilnosti u Gradu Zagrebu

Stava smo da nije potrebno trošiti desetke milijuna kuna na nove prijevremene izbore u Zagrebu. Hrvatska demokratska zajednica kao stožerna stranka neće biti zatečena ukoliko do izbora dođe, naravno da ćemo imati kandidata iz vlastitih redova.  Ne podržavamo prijevremene izbore ali spremni smo izaći na izbore i pobijediti. HDZ odabire samostalno trenutke za prave poteze koji donose pobjedničke rezultate. Zagrebačka organizacija HDZ-a svakim danom je sve jača, unatrag četrdesetak dana pristupilo nam je preko dvjestotinjak novih članova, većinom mladih i obrazovanih ljudi.

Hrvatska demokratska zajednica Grada Zagreba nije u nikakvoj koaliciji s Nezavisnom listom Milana Bandića. Nije bilo nikakvih razgovora. Hrvatska demokratska zajednica ide dalje svojim putem. Dobili smo mandate u Gradskoj skupštini na osnovi povjerenja građanki i građana, stoga smo im i odgovorni . Postavljat ćemo pitanja na aktualnom satu kako smo i do sada, bit ćemo proaktivni na sjednicama Gradske skupštine i podržat ćemo sve što je kvalitetno i u interesu Zagrepčanki i Zagrepčana.

Čekamo prve poteze nove Uprave ZGH-a

Sandra Švaljek kao v.d. gradonačelnika ostati će zapamćena po angažiranju jedne Agencije za odabir nove Uprave Zagrebačkog holdinga, koja je plaćena oko 180 tisuća kuna te da se ta ista preporuka odabranih  kandidata , Agencije,  na kraju nije uzela u obzir. Sandra Švaljek i Slavko Koić odabrali su druge kandidate za članove Uprave Zagrebačkog holdinga. Nakon što je od strane našeg gradskog zastupnika, Marija Župana , javnost upozorena kako nova Uprava ZGH radi bez da su potpisali ugovore, odnosno nema sklopljene Ugovore o radu, isprovocirano je žurno potpisivanje istih. Potrebno je još pričekati, na prve konkretne poteze nove Uprave ZGH pa da bi mogli ocijeniti njihov rad.

Referendumsko  pitanje u emisiji bilo je - Je li vrijeme da HDZ „preuzme“ Gradsku skupštinu ? 

76 posto građanki i građana Zagreba izjasnilo se s DA dok je samo 24 posto reklo NE.