S obzirom na medijski natpise o raskidu sporazuma o suradnji između zastupnika s Nezavisne liste  Milana Bandića s Darinkom Kosorom, predsjednikom Zagrebačke skupštine i ostalim partnerima iz HSLS-a, HSS-a, HSU-a i Vladimirom Ferdeljijem, danas je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba,  Andrija Mikulić odgovarao na pitanja novinara:

Možemo primjetiti, kako se bliže parlamentarni izbori, sve stranke žele neku vrstu suradnje s najjačom strankom, u ovom slučaju žele suradnju s Hrvatskom demokratskom zajednicom. Već neko duže vrijeme, govorimo kako je izgledno pa gotovo sigurno kako će se svi sporazumi o suradnji i koaliciji Hrvatske demokratske zajednice i partnera s nacionalnu razine preslikati i na lokalnu razinu. Za početak, neka dojučerašnja većina u Gradskoj skupštini raščisti i definira svoje odnose.

Na poseban upit novinara o mogućoj ugroženosti rada Gradske skupštine Grada Zagreba, Milkulić je rekao:

24. sjednica Gradske skupštine zakazana je za sljedeći četvrtak, predložene su točke dnevnog reda, Klub Hrvatske demokratske zajednice i koalicijskih partnera u Skupštini glasovat će kao i do sada, sve kvalitetne i konstruktivne prijedloge koji su interesu Zagrepčanki i Zagrepčana HDZ će podržati.