U povodu Svjetskoga dana slobode medija u emisiji HRT-a "U mreži Prvog" gostovao je predsjednik Saborskog odbora za medije i čelnik zagrebačke organizacije Hrvatske demokratske zajednice, Andrija Mikulić.

Mikulić kazao je kako se u Hrvatskoj apsolutno poštuje sloboda medija te kako smo u tom pogledu i ispred mnogih zapadnih zemalja. Kao primjer naveo je i činjenicu da je ravnatelj HNK u Rijeci stavio hrvatsku zastavu na pola koplja i ništa mu se nije dogodilo. "Što bi se dogodilo da je to napravio ravnatelj nekog kazališta u Francuskoj? " upitao je. Sloboda prestaje tamo gdje počinjete ugrožavati moju. Mediji bi trebali biti čuvari demokracije.- dodao je predsjednika Saborskog odbora za medije, Mikulić.

Osvrnuo se na smjene novinara na HRT-u. Oni koji su imenovani za v.d.-e imaju određene odgovornosti. Podsjetio je kako je u prošlom mandatu Vlade, došlo do smjene također 40-tak novinara na istoj kući (HRT), pa se tom prilikom Hrvatsko novinarsko društvo (HND) nije oglasilo.

Podržao je sve dosadašnje odluke i najavljene inicijative Zlatka Hasanbegovića,ministra kulture. Naime, Hasanbegović je stručno i odgovorno iskoristio svoje ovlasti i odgovornosti te spriječio nezakonito djelovanje,  Povjerenstva za neprofitne medije- koje je dijelilo milijune kuna između sebe, odnosno uvijek jednim te istim medijima. Istom prilikom, podržao je i najavljenu izradu medijske strategije, kojom će se omogućiti otvoreniji pristup i jasniji dijalog medija. Strategija će biti izrađena u sinergiji struke i svih ostalih zainteresiranih.

Zaključno se, Mikulić, osvrno na „upliv“ kapitala u medije odnosno sinergiju kapitala i politike u medijima te je istu ocijenio kao pogubnu. Naime, kao loš primjer kapitala i politike u medijima, naveo je opraštanje dugovanja određenim medijima