U Crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u zagrebačkoj Dubravi (Avenija Gojka Šuška bb) sinoć je služena - o 17. obljetnici njegove smrti - sveta misa zadušnica za Gojka Šuška, ratnog ministra obrane RH i najbližeg suradnika predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Ujedinjeni u molitvi

U molitvi za ministra od malo riječi, a velikih djela, ujedinili su se članovi obitelji, rodbina, generali i suborci, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, dužnosnici HDZ-a, poštovatelji Šuškova djela…

Na svetoj misi pribivao je glavni tajnik Milijan Brkić, predsjednici - Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ general Miljenko Filipović, Kluba utemeljitelja „Dr. Franjo Tuđman“ Milan Kovač, HDZ-ova Odbora za branitelje Željko Dilber, zagrebačkog (gradskog) HDZ-a Andrija Mikulić, saborski zastupnici prof. dr. Miroslav Tuđman i Zvonko Milas, predsjednik ZBGŠ Grada Zagreba general Željko Glasnović…

Hrvatska mu je bila sve

Misu je predvodio fra Zoran Senjak koji je uz pokojnog ministra bdio u molitvi zadnjih mjeseci njegovog života te mu dao posljednju pomast. U nadahnutoj propovijedi fra Senjak se prisjetio Šuška naglasivši da je neizmjerno volio hrvatski narod:

- Na poseban se način sjećamo pokojnog ministra Gojka Šuška, najbližeg suradnika prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je jedan od najzaslužnijih za slobodu našeg naroda i neovisnost Republike Hrvatske.