Najteži dan za Vukovar bio je taj 18. studeni '91. Dan kada je Vukovar nakon višemjesečnog granatiranja i razaranja grada, pao u ruke agresora. I 25 godina od pada grada emocije su i dalje jake. Sam dokaz tome je više od 100 tisuća ljudi iz Hrvatske i dijaspore koji su se okupili u Vukovaru na ovoj svečanoj obljetnici.

U Koloni sjećanja koju su predvodile obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja bio je i veliki broj članova HDZ-a Grada Zagreba. Čak 9 autobusa krenulo je put Vukovara u organizacij Gradskog odbora, a uz njih je bio i predsjednik HDZ-a Grada Zagreba i predsjednik Skupštine Andrija Mikulić.

- Vukovar s nama živi svaki dan. Vječni plamen gorjet će uvijek u sjećanje na sve žrtve Domovinskog rata. Ali prvo, neka gore naša srca za Hrvatsku, jer uz dragog Boga, ništa više od toga nije vodilo naše branitelje tih 90-ih- kazao je predsjednik Mikulić prigodom obilježavanja obljetnice pada Vukovara u Zagrebu i samom Vukovaru. Mikulić je uz to dodao kao je od preuzimanje funkcije čelnog čovjeka Gradske skupštine pokrenuo suradnju sa samim Gradom te je uz to i HDZ-ov klub zastupnika u Skupštini pokrenuo inciijativu kojom bi se zastupnici odrekli jedne mjesečne naknade za sjednicu u korist obnove vukovarskog Vodotornja.