Dana 11. 12. 2016. u organizaciji Područnog odbora Novi Zagreb istok i Temeljnog ogranka Utrina održana je Sveta misa u župnoj crkvi sv. Ivana Apostola i Evanđeliste u spomen na stradale pripadnike 102. brigade HV poginule u Domovinskom ratu.

U periodu od 11. lipnja 1991. do 01. rujna 1991. ustrojena je i oformljena 102. brigada (Novozagrebačka) HV, a do kraja studenog 1991. uspostavljen je i zapovjedni kadar te je brigada bila borbeno funkcionalna i operativna.

U prvoj velikoj vojnoj operaciji „Kupa 1991.“ (13. 12. 1991.) 15 pripadnika brigade je stradalo (poginuli i nestali).

U sjećanje na njihovu nesebičnu i plemenitu žrtvu za slobodu našeg hrvatskog naroda i drage nam i jedine Domovine, a povodom obljetnice stradavanja Stranka i vjernici su se tijekom Svete mise u propovijedi i molitvi sjetili žrtve i odali štovanje svim tim sjajnim, pravim hrvatskim sinovima koji su dali živote da danas možemo imati slobodu i kao narod i kao država.

Svetoj misi je uz članove i dužnosnike Stranke s područja Novog Zagreba istok, nazočio i veliki broj vjernika.

Sjećanje i čuvanje memorije na tekovine Domovinskog rata, jača i čuva našu nacionalnu svijest i identitet, HDZ zna i čuva temeljne vrijednosti na kojima je izgrađena moderna i suvremena Hrvatska, a jedna od tih fundamentalnih vrednota je i Domovinski rat i sve žrtve dane za slobodu i neovisnost naše Hrvatske!