Dana 31. siječnja 2019. održana je proširena sjednica Područnog odbora Novi Zagreb istok u prepunoj dvorani Mjesne samouprave Sloboština.

Cijenjeni gost na sjednici je bio gospodin Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice "dr. Franjo Tuđman" te savjetnik predsjednika HDZ-a mr. sc. Andreja Plenkovića.

U uvodnom obraćanju i pozdravnom govoru predsjednik područne organizacije gospodin Frane Barabarić i gospodin Kapulica su pozvali na zajedništvo i jedinstvo Stranke, te aktivniji pristup svih članova u zastupanju, promoviranju i provođenju stranačkih ideala i vrednota, zacrtanih u Statutu Stranke  (hrvatske nacionalni interesi, domoljublje te tradicionalne, demokršćanske i univerzalne humanističke vrijednosti).

Bilo je riječi o nužnosti konsolidiranja Stranke, bolje povezanosti i komunikacije na svim stranačkim razinama jer dobra komunikacija je nužan i nezaobilazan preduvjet uspješnog i kvalitetnog stranačkog rada i djelovanja na dobrobit i boljitak hrvatskog društva i države.

Gospodin Kapulica se osvrnuo na prošlost ustvrdivši da od 1990. neka se pogleda što je HDZ u 28. godina unatoč velikim preprekama i problemima, što naslijeđenim, što namjerno izazvanim uradio za dobrobit hrvatskog naroda i društva; stvorio je uz potporu hrvatskog naroda državu, stekli smo članstvo i postali punopravna članica Europske unije i NATO-a, međunarodno smo uvažena i cijenjena država, koja je garant stabilnosti u ovom dijelu Europe.

Sa sadašnjim vodstvom, a posebno s predsjednikom mr. sc. Andrejom Plenkovićem, državnikom s  karizmom, vizijom, znanjem i snagom HDZ-e predstavlja najjaču političku opciju koja nudi građanima stabilnost i napredak, te izgradnju boljeg i sretnijeg društva jer za stvaranje i razvoj progresivnog i perspektivnog društva su nužne stabilnost, stručnost, znanje i dosljednost.

Na predstojećim europskim i predsjedničkim izborima građani će moći odlučiti kakvu Hrvatsku žele ili trebaju, vjerujemo da će izabrati i odlučiti se za naprednu, ekonomski i političku snažnu Hrvatsku, za dobrobit i boljitak svih građana i društva u cjelini - Vjerodostojno!