S obzirom na veliki interes medija predsjednik Gradskog odbora Grada Zagreba Andrija Mikulić danas je odgovarao na pitanja novinara na temu moguće skore ostavke Milana Bandića i prijevremenih izbora za gradonačelnika Zagreba.

Ostavka je taštini čin Milana Bandića

Aktualni gradonačelnik na toj funkciji po zakonu može ostati do, eventualne, pravosnažne sudske presude, ili dok sam ne da ostavku. Ukoliko podnese ostavku., nameću se prijevremeni izbori građankama i građanima Zagreba. Postupanje gradonačelnika Bandića dvobijeno je iz nekoliko aspekata, naime, nameće se moralno pitanje kandidature Milana Bandića. Podsjećam da su podignute optužnice protiv gradonačelnika Bandića zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela korupcije i zloupotrebe službenog položaja. U slučaju podnošenja ostavke, pa slijedom toga njegove kandidature i konačno eventualne pobjede na izborima za gradonačelnika,  unatoč svemu Bandić neće moći obavljati gradonačelničku dužnost. Stoga, provociranje prijevremenih izbora u Zagrebu ima predznak sebičnog i taštog čina Milana Bandića.

HDZ  ima najkvalitetnijeg kandidata

Hrvatska demokratske zajednica ne opterećuje se datumom izbora u Gradu Zagrebu. Aktivno se pripremamo za preuzimanje odgovornosti za vođenje Grada još od prvog dana nakon održanih lokalnih izbora, 19.svibnja 2013.g. Iz posljednih četiriju izbornih ciklusa vidljivo je kako Hrvatska demokratske zajednica ima najkvalitetnije i pobjedničke kandidate. Snaga zagrebačke organizacije HDZ-a je i u velikoj podršci članstva, naime brojimo blizu 18 tisuća članova. Kakvo god političko pitanje i  scenarij bio te kada god bili izbori za gradonačelnika Grada Zagreba, Hrvatska demokratska zajednica ima najkvalitetniji odgovor i kandidata koji zna, može i hoće najbolje za građanke i građane Zagreba.