Sinoć je vodstvo Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice ponovno nastavilo s obilascima terena. Obišli su MO Žitnjak, Peščenica Žitnjak na kojemu Hrvatska demokratska zajednica obnaša vlast na čelu s predsjednikom Mjesnog odbora Žitnjak, Ivanom Bedekom.

Vijećnici VMO Žitnjak i šire članstvo stranke upoznali su vodstvo HDZ-ove zagrebačke organizacije a ujedino i gradske zastupnike Andriju Mikulića, potpredsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba i Marija Župana, predsjednika Kluba zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ s aktualnim problemima na rubnom dijelu grada. Ponajviše su se požalili na maćehinski odnos Grada Zagreba i nadležnih ureda i službi prema njihovom kvartu. Naglasili su kako uredno i redovito plaćaju sve poreze i prirezu gradu pa stoga ne razumiju iz kojeg razloga imaju problema s zakupom poljoprivrednog zemljišta, mlade obitelji bore se nedostatkom dječijih vrtića, ukupno stanovništvo s problemom prijelaza oko rotora na Radničkoj cesti prema OŠ Petruševec te ostalim nedostatcima komunalne infrastrukture.

- Sve probleme i nedostatke mozemo i moramo zajedno rijesiti zato smo ovdje među vama. Hvala vam na dosadašnjem trudu i radu, pretstoji nam vrijeme borbe za preuzimanje odgovornosti za vodenje Grada Zagreba. A kada preuzmemo Grad Zagreb zalagat ćemo se za vracanje pravne osobnosti Vijećima gradske četvrti, da sami raspolazu sa svojim financijskim sredstvima – najavili su zastupnici Mikulić i Župan.