GO HDZ-a Grada Zagreba i ZBGŠ HDZ-a Grada Zagreba dostojanstveno su i s puno pijeteta svojim sudjelovanjem, zajedno s brojnim drugim braniteljima, na događanjima diljem Zagreba obilježili 30.5.2015., Dan branitelja Grada Zagreba i Dan konstituiranja Hrvatskog državnog sabora.

Obilježavanje je počelo 29.5.2015. paljenjem svijeća ispred kvartovskih spomen obilježja Domovinskom ratu, gdje su članovi GO i ZBGŠ HDZ-a Grada Zagreba odali počast svojim palim subojovnicima od Susedgrada do Sesveta. Navečer istoga dana nazočili su svetoj misi za sve poginule branitelje u svetištu Sv. Mati Slobode na Jarunu, nakon čega je položen vijenac i upaljene svijeće na spomeniku ispred crkve.

U subotu 30.5.2015., obilježavanje Dana branitelja počelo je svečanim mimohodom zagrebačkih branitelja od Trga kralja Tomislava do Trga bana Jelačića, gdje je izvršeno postrojavanje veterana zagrebačkih postrojbi i svečano podignut hrvatski stijeg te održan kulturno-umjetnički program. Nakon toga, predstavnici ZBGŠ HDZ Grada Zagreba, zajedno s delegacijom HDZ-a, na čelu s predsjednikom Tomislavom Karamarkom, a u čijem sastavu je bio i predsjednik GO HDZ GZ Andrija Mikulić, zapalili su svijeću na Oltaru Domovine na Medvedgradu i grobu prvog hrvatskog predsjednika na Mirogoju. Svečano obilježavanje Dana branitelja završilo je Misom za Domovinu u Katedrali.