Obilježavanje Dana neovisnosti Republike Hrvatske

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice predvođeno predsjednikom Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba i saborskim zastupnikom dr. sc. Andrijom Mikulićem, položilo je vijence i zapalilo svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoj, kod spomenika “Glas Hrvatske žrtve – Zid Boli”, Središnjeg križa i groba dr. Franje Tuđmana.

Predsjednik dr. sc. Andrija Mikulić u obraćanju medijima čestitao je svima Dan neovisnosti Republike Hrvatske, posebno istaknuvši važnost današnjeg dana, kao dana donošenja povijesne i najbitnije odluke u novijoj hrvatskoj povijesti. Odluke kojom je Hrvatska raskinula sve državnopravne sveze sa bivšom državom i proglasila svoju suverenost, samostalnost i neovisnost. Naglasio je pritom veliku ulogu Hrvatske policije, Hrvatske vojske i hrvatskih branitelja u stvaranju Republike Hrvatske te izrazio trajnu zahvalnost.

"Hrvatski branitelji predvođeni dr. Franjom Tuđmanom poštivali su odluku hrvatskog naroda, i krenuli u obranu i oslobađanje Hrvatske države. Na tome im neizmjerno hvala. Ovo je prilika da ih se s dužnom zahvalnosti prisjetimo. Ne samo danas - nego i svaki dan!"

 

 

Na današnji dan donesena je povijesna, najvažnija odluka u novijoj hrvatskoj povijesti - odluka kojom je Hrvatska raskinula sve državnopravne sveze s bivšom državom i krenula putom samostalnosti i neovisnosti. Izražavam trajnu zahvalnost Hrvatskoj policiji, Hrvatskoj vojsci i svim hrvatskim braniteljima koji su, predvođeni dr. Franjom Tuđmanom, imali ključnu ulogu u stvaranju, obrani i oslobađanju Republike Hrvatske. Ovo je prilika da ih se s dužnom zahvalnosti prisjetimo. Ne samo danas - nego i svaki dan!