Manifestacija Dani Velikog Polja održana je od 01. do 03. srpnja 2016. godine te je imala veliki pozitivan odjek kako među članstvom Stranke tako i među građanstvom.

Inicijator i organizator Dana Velikog Polja je Vijeće Mjesnog odbora Veliko Polje, kojemu je na čelu gospodin Frane Knezović. Drugu godinu za redom se obilježava spomenuta svečanost, a zahvaljujući VMO Veliko Polje odnosno HDZ-u uz obilježavanje blagdana Svetog Petra i Pavla promovira se i samo mjesto Veliko Polje te se potiče građane na kvalitetniji, bolji međusobni odnos te podizanje svijesti o pojačanoj brizi i ljubavi spram vlastitog naselja.

Dani Velikog Polja započeli su 01. 07. 2016. svetom misom u kapeli/crkvi sv. Barbare, jednoj od najljepših i najizvornijih drvenih, sakralnih arhitektura na području Turopolja. U predivnoj baroknoj, crkvi autentične turopoljska tradicionalne izgradnje svetom misom i molitvom okupljeni su slavili katoličke svece Petra i Pavla te kroz molitvu zaželjeli uspješne i radosne dane Velikog Polja. Misno slavlje je prevodio velečasni Anđelko Kufrin, koji je u vrlo nadahnutoj propovijedi pozvao na sve hrvatsko jedinstvo i zajedništvo, hrvatski narod je jak koliko je jedinstven i povezan, mnogi su željeli/žele dijeliti Hrvate jer im ne odgovara ponosan i jak nacionalno osviješten hrvatski narod. HDZ-e kao zajednica je temeljni faktor nacionalnog integriteta i samosvijesti.

Proslava i obilježavanje Dana Velikog Polja nastavljena je u prigodnom ambijentu (šator s binom, luna park) gdje su prisutne zabavljali tamburaški i glazbeni sastavi, mažoretkinje, a uz veselo i neposredno druženje članovi Stranke i građani su mogli razgovarati i s uglednim stranačkim dužnosnicima koji su svojim dolaskom upriličili i uveličali samu svečanost. Tijekom Dana Velikog Polja sa članstvom i građanima su se družili predsjednik GO HDZ-a Grada Zagreba gospodin dr. sc. Andrija Mikulić, dopredsjednici GO HDZ-a Grada Zagreba gospoda Mario Župan, Pere Semren. Svečanosti je nazočio predsjednik PO HDZ NZI gospodin Frane Barbarić kao i većina predsjednika područnih organizacija HDZ-a Grada Zagreba.

Kontakt sa članstvom, simpatizerima, pristašama je ključan i presudan u pridobivanju građana i predočenju prave istine koja se ogleda u činjenici da jedino HDZ-a kao ključna domovinska stranka može vratiti i dati vjeru narodu u bolju i sretniju ne samo budućnost nego i sadašnjost jer HDZ-u je iskreno i dubinski stalo do dobrobiti i napretka hrvatskog naroda i hrvatske države jer sam HDZ-e u svojoj biti utjelovljuje većinu hrvatskog nacionalnog bića.

U obilježavanju Dana Velikog Polja sudjelovao je i veliki broj članova Stranke s razine temeljnih organizacija Područnog odbora HDZ-a Novi Zagreb istok, kao i većina vijećnika HDZ-a u Vijećima Mjesnih odbora NZI i u Vijeću Gradske četvrti NZI. Značajnim odazivom članova demonstrirana je visoka razina kolegijalnosti, potpore i suradnje među članstvom područne organizacije NZI.

Predsjednik VMO Veliko Polje gospodin Frane Knezović je u svom govoru zahvalio svim gostima, a posebno stranačkim uzvanicima koji su unatoč brojnim i odgovornim obvezama našli vremena i potrebe da se priključe manifestaciji te su tim činom pokazali da Stranka živi kroz sve strukture i da je HDZ doista jedna prava, živa zajednica domoljuba i rodoljuba, koja skrbi i brine o hrvatskom čovjeku i njegovim vrijednostima.

Gospodin Knezović je istaknuo da zahvaljujući Stranci i radu VMO, kojemu je na čelu HDZ-e je vidljiv i prepoznatljiv napredak naselja Veliko Polje, koje se sve više profilira kao jedno skladno, razvijeno, za život ugodno prigradsko naselje.

HDZ-e kroz odabir kvalitetnih, savjesnih i odgovornih te sposobnih pojedinaca za dužnosti pokazuje da se stvari moraju i mogu promijeniti na bolje te da je moguća stvarnost u kojoj će hrvatski građani biti sretni i zadovoljni u svom naselju, gradu i državi. HDZ-e može omogućiti bolji i dostojanstveniji život Hrvaticama i Hrvatima te svim građanima u  našoj Domovini, ali za to nam je potrebna podrška našeg naroda.

Glas na lokalnim izborima za HDZ-e je glas za Hrvatsku kakvu smo sanjali, kakvu želimo i zaslužujemo; Hrvatsku naprednu, perspektivnu i bogatu u kojoj će svi imati bolji i kvalitetniji životni standard na svim razinama. Svi mi kojima je stalo do naše države i naroda uz pomoć HDZ-a kao zajednice koja okuplja i spaja domoljubne i rodoljubne snage to možemo postići za nas i za naše buduće generacije, za Bolju Hrvatsku!