Naš Davor Filipović obišao je prostor na kojem će se u Blatu izgraditi Nacionalna dječja bolnica (NDB) - što je prvi korak prema Nacionalnoj sveučilišnoj bolnici. Podsjetio je da je naša Vlada već osigurala 42 milijuna kuna, od čega su 85% europska sredstva, za projektno-tehničku dokumentaciju i studiju izvodljivosti - koja se upravo izrađuje.

- Ovo je kapitalni projekt i HDZ-a i Vlade RH i Grada. Zagreb daje zemljište, a novac će se dobiti iz EU-a, kao i primjerice u slučaju rekonstrukcije Rotora Remetinec. Zagrebačke obitelji zaslužuju ovu bolnicu, djeca zaslužuju vrhunsku skrb, tko god ih je od nas vodio u Klaićevu zna da ondje nisu primjereni uvjeti - istaknuo je Filipović.

U Filipovićevoj pratnji bili su članovi Predsjedništva HDZ-a Novi Zagreb - zapad, predvođeni Draženom Hrkačem, i predstavnici temeljnih ogranaka HDZ-a s područja te gradske četvrti, među kojim i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric, prvi čovjek HDZ-a Blato.

- Izgradnja NDB-a nije obećanje, to je realnost! Taj toliko željeni projekt programiran je za novu EU financijsku omotnicu 2021-2027 - otkrio je Petric.

I DJEČJI VRTIĆ U SVETOJ KLARI

Dijeleći FB objavu zagrebačkog HDZ-a o posjetu Blatu, naš temeljni ogranak iz Svete Klare, najvećeg mjesnog odbora u Gradskoj četvrti Novi Zagreb - zapad, efektno je „podbo“ one koji se vole kititi tuđim perjem:

- Kako smo i najavili zbog raznih “padobranaca” koji, posebno uoči izbora, pokušavaju prisvojiti tuđe zasluge, nećemo se umoriti ponavljati istinu da su i Rotor i NDB i svetoklarski vrtić projekti i amandmani naše stranke - čijim je usvajanjem ZG HDZ uvjetovao prihvaćanje gradskog proračuna!