Na dan planeta Zemlje, 22. travnja, u Mlinovima je održan koncert akademskog violinista Tomislava Ištoka. Ovaj koncert je drugi u nizu događanja u sklopu ciklusa Večeri kulture u Mlinovima koje organizira Temeljni ogranak HDZ Mlinovi.

U prvom dijelu koncerta Ištok je izveo četiri vrlo zahtjevne skladbe za solo violinu, a u drugom dijelu koncerta na podiju su se Ištoku pridružile i njegove kolege: Sergii Vilchynskyi i Petar Haluza. Ištok, kao i njegovi gosti bili su sjajni, a svoje su vrhunsko umijeće pokazali pred pedesetak oduševljenih susjeda iz Mlinova i gostiju iz raznih dijelova grada.

Kao gost iznenađenja s glazbenicima je na afričkom bubnju dvije skladbe odsvirala i sestra Blanche iz samostana u Durmitorskoj ulici! Spoj afričkog bubnja, violine i klasične gitare bio je doista za pamćenje!

Na koncertu su između ostalih uzvanika prisustvovali i posebni savjetnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Radovan Fuchs, zastupnica HDZ-a u gradskoj skupštini dr. sc. Dubravka Brezak Stamać , predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski Podsljeme i zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravsvo u Gradu Zagrebu dr. med. Ivana Portolan Pajić i predsjednik VMO Gračani gospodin Marijan Kos.

Predsjednik TO HDZ Mlinovi, gospodin Marko Erdeljac, u uvodnom je govoru zahvalio svim članovima HDZ-a koji su pomogli u organizaciji događaja: Ivana Portolan Pajić, Sendi Numan, Dunja Vatovac, Emanuel Vulinović Zlatan, Kristina Žužul i Anita Dolčić.

Ciklus Večeri kulture pokrenut je od strane Temeljnog ogranka HDZ Mlinovi kako bi se susjedima, ali i gostima iz raznih dijelova grada Zagreba, otvorila mogućnost uživanja u nastupima vrhunskih umjetnika. Uz uživanje u nastupima ovakva događanja su odlična prilika za druženje, međusobno upoznavanje i kreiranje zajedništva između susjeda iz kvarta, ali i drugih gostiju.