U četvrtak, 28. lipnja održana je konstituirajuća sjednica Povjerenstva za socijalnu politiku i osobe s invaliditetom u prostorijama Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba.

Povjerenstvo vodi dipl. soc. rad. Katarina Radat koja ima 15 godina radnog iskustva u području socijalne politike na lokalnoj razini. Zaposlena je u Ustanovi Dobri dom Grada Zagreba. Aktivna je članica u nevladinim organizacijama koje djeluju u području društvene, socijalne i zdravstvene djelatnosti te sudjeluje u brojnim preventivnim programima u području ovisnosti.

Za tajnicu povjerenstva jednoglasno je izabrana Matea Tolić, dipl. iur.

Članovi povjerenstva su istaknuti stručnjaci s dugogodisnjom praksom u području socijalne skrbi, gerontologije, demografije, aktivni su članovi i podupiratelji nevladinih organizacija. Obzirom na bogato iskustvo u radu s osobama s invaliditetom, starijim osobama, obiteljima, mladima, braniteljima kao i drugim kategorijama osoba u potrebi svojim znanjima i kompetencijama doprinjeti će konstruktivnijem rješavanju problema na području grada Zagreba.

Zadaća povjerenstava je pomaganje stranci u kreiranju politike, donošenju odluka ili razumijevanju određenih tema kroz koje će se graditi prepoznatljiva politika Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba.