Mnogi dijelovi Resnika nemaju kanalizaciju, no i Tomislav Tomašević i BM 365, baš zanimljivo, žele u njemu izgraditi golemi Centar za gospodarenje otpadom, što uključuje čak i spalionicu. Na sreću, na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba ovog tjedna, na moj zahtjev, s dnevnog je reda skinut njihov zajednički plan da se krene s gradnjom pristupnih cesta za taj štetni projekt! - poručio je naš Davor Filipović tijekom obilaska tog naselja u zagrebačkoj Gradskoj četvrti Peščenica-Žitnjak. 

Sa sveučilišnim profesorom Filipovićem Resnik su obišli i zamjenik predsjednika HDZ-a general Tomo Medved, saborski zastupnik Ante Deur te predsjednik ZG HDZ-a i Gradske skupštine dr. med. Mislav Herman. Zajedno su ponovili jasno NE! otpadu ne samo u tom mjesnom odboru, nego uopće na naseljenim prostorima 

Otpadu jednostavno nije mjesto među ljudima, među našim sugrađanima. Donosimo njihove ključne poruke: 

MEDVEDDavor - čovjek vizije i znanja, ali i nevjerojatne energije i zanosa! 

Drago mi je da sam ovdje s Davorom - mojim budućim gradonačelnikom. On je čovjek vizije, stručnosti i znanja, ali i nevjerojatne energije i zanosa, čovjek koji je detaljno upoznat s problemima koji muče Zagrepčane i koji, još važnije, zna kako ih riješiti!  

Imam poruku i za gospodu Tomaševića i Klisovića: nadam se da ćete kao oporba u idućem sazivu Gradske skupštinbiti konstruktivniji nego što ste to danas!  

FILIPOVIĆSpriječit ćemo Tomaševićev naum o gigantskom Centru za gospodarenje otpadom! 

Čuo sam glas tisuće naših sugrađana s Pešče i Žitnjaka te sam došao u Resnik da im dam podršku i obećam da NEĆE dobiti spalionicu pred svojim kućnim pragovima! Neće, ma koliko Tomašević želio ovdje, među njihovim obiteljskim kućama, podići gigantski Centar za gospodarenje otpadom!  

Nakon što preuzmemo odgovornost za upravljanje Zagrebom, ovdje ćemo izgraditi i obnoviti komunalnu infrastrukturu. Žalosno je da mnogi dijelovi ove gradske četvrti uopće nemaju kanalizaciju, da se ovdje Zagrepčani guše od smrada otpadnih voda! To je nedopustivo za glavni grad i 21. stoljeće!  

Od srca zahvaljujem generalu Medvedu i saborskom zastupniku Anti Deuru, herojima pobjedničkog i pravednog Domovinskog rata, što svima nama i meni osobno pružaju bezrezervnu podršku! 

HERMANOtpad treba biti izvan naseljenih mjesta 

Otpad jednostavno treba biti izvan naseljenih mjesta - to je jedna od ključnih točaka programa zagrebačkog HDZ-a, koji ćemo uskoro predstaviti.  

S našim domaćinom Mariom Županom, predsjednikom HDZ-a Peščenica-Žitnjak, posjetili smo i Mjesni odbor Žitnjak, koje će nakon naše pobjede napokon dobiti toliko dugo očekivani dječji vrtić, te Kozari Puteve. U tom naselju planiramo izgraditi višenamjenski objekt u kojem će biti ambulanta, radionice za djecu, udruge, sportski klubovi, mjesna samouprava…