Povodom Dana neovisnosti područna organizacija Hrvatske demokratske zajednice Stenjevec organizirala je druženje za članove i simpatizere u nedjelju, 4. listopada, u jutarnjim satima, na tržnici Špansko. Tom prilikom građanima su podijeljene zastave Republike Hrvatske, a sve s ciljem podizanja svijesti o jednom od najvažnijih datuma novije hrvatske povijesti. 

 

Dan neovisnosti državni je praznik Republike Hrvatske. Obilježava se u spomen na 8. listopada 1991., kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska odriče legitimitet i legalitet svim tijelima dotadašnje SFRJ te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

 

Državna zastava važan je simbol državnosti. Stoga je Područni odbor Stenjevec pozvao građane da izvjese zastave, 8. listopada na svojim domovima te dostojanstveno obilježe Dan neovisnosti, pod geslom „Budimo ponosni“.