U srijedu, 4.11.2015., u Velikoj dvorani Područnog ureda Susedgrad u Gajnicama održana je projekcija dokumentarnog filma „Dnevnik jednog rata – Vinkovci“. Organizatori projekcije bili su PO HDZ-a Podsused-Vrapče i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 101. brigade Zbora narodne garde u suradnji s Laudato televizijom, koja je prva obiteljska televizija s kršćanskim vrednotama u Hrvatskoj, a s emitiranjem kreće ovoga Božića. Film prati ratne događaje u Vinkovicim, ali i okolici, posebice u Nuštru, koji je bio prva linija obrane prema Vukovaru. U filmu govore hrvatski branitelji – dotadašnji radnici, seljaci, profesori, liječnici, učenici, glazbenici…

Projekciji su nazočili brojni članovi Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Susedgrad i Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Špansko, a posebnu čar ovom događaju dali su učenici povijesne grupe Osnovne škole Dragutina Domjanića s voditeljicom prof. Jasenkom Štimac.

Prije prikazivanja dokumentarnog filma prisutnima su se obratili g. Stipe Madunović, dopredsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 101. brigade, g. Zoran Piličić, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba te predsjednik PO HDZ Podsused-Vrapče. Na kraju se prisutnima obratila i posebna gošća cijelog događaja gđa. Nada Prkačin, scenaristica i redateljica filma Dnevnik jednog rata – Vinkovci, a kako je istaknula, posebno je vezana za 101. brigadu koja je tijekom Domovinskog rata djelovala na području Slavonije.
Svi koji su se obratili prisutnima poslali su jasnu i nedvosmislenu poruku, a ta je da su ciljevi ovakvih skupova promocija istine o Domovinskom ratu, a branitelji su istaknuli da su oni svoj posao napravili devedesetih godina, a da je sada budućnost Hrvatske u rukama mlađih naraštaja.