Svim Zagrepčanima čestitamo Dan Europe. Bez sinergijskog djelovanja zagrebačkog HDZ-a i Vlade RH ne bi se realizirao nijedan veći razvojno-socijalni projekt u našem gradu. Pomak u Zagrebu postignut je upravo zahvaljujući toj sinergiji! - poručio je Davor Filipović na konferenciji za medije na temu "EU sredstvima za bolji i razvijeniji Zagreb", na kojoj je sudjelovao i HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol.

S Trešnjevačkog trga, gdje je održana konferenciji, pobjednički kandidat koalicije HDZ-HSLS-HSU za zagrebačkog gradonačelnika podsjetio je da je amandmanima zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini rekonstruiran rotor u Novom Zagrebu s 320 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU-a, a nabavljena su i 44 nova autobusa sa 100 milijuna kuna također bespovratnih sredstava:

- Hrvatska elektroprivreda (HEP) uložit će 420 milijuna kuna bespovratnih sredstava u vrelovodnu mrežu, a europskim sredstvima izgradit ćemo i Jarunski most i Nacionalnu dječju bolnicu u Blatu te unaprijediti obrazovnu strukturu i podići dvije nove gimnazije.

Planiramo izgraditi i nove škole i vrtiće u vrijednosti 500 milijuna kuna - najavio je:

- S obzirom na to da sam sveučilišni profesor, jedan od prioriteta mi je i projekt Kampus Borongaj. Studirao sam u Americi i jako dobro znam kolika je prednost boraviti u jednom takvom kampusu u kojem vam je sve omogućeno na jako maloj udaljenosti.

Ali, ono što je najvažnije: u sinergiji s Vladom RH i sa zastupnicima u Europskom parlamentu, rekordnim sredstvima koje smo dobili iz Fonda solidarnosti EU-a obnovit ćemo naš grad od potresa - zaključio je izv. prof. dr. sc. Davor Filipović, zahvalivši na podršci našem europarlamentarcu Sokolu.

ZAGREB ĆE SE RAZVIJATI UZ POMOĆ EUROPSKIH FONDOVA

Eurozastupnik doc. dr. sc. Tomislav Sokol najavio je pak da će se Zagreb razvijati uz pomoć europskih fondova:

- Hrvatska može i mora povijesni iznos od 24.2 milijarde eura koje smo dobili zaslugom naše Vlade iskoristiti u razvojne projekte. To je najveći iznos od svih država EU-a po glavi stanovnika! To je novac koji ćemo uložiti u projekte ozelenjivanja, postizanja klimatske neutralnosti, inovacija, digitalizacije… koji će u bliskoj budućnosti biti ključni za naš gospodarski oporavak i potom ubrzani rast.

U tom procesu - istaknuo je također Sokol - važna je suradnja lokalnih vlasti s Vladom RH i hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu:

- Davor Filipović ima i znanje i kompetencije, detaljno poznaje funkcioniranje i Grada Zagreba i EU fondova. On je najbolja opcija za razvoj hrvatske metropole! Zato je sada bitno da Davor postane gradonačelnik!