U organizaciji Akademske zajednice  „Ante Starčević“  GO HDZ-a 05. svibnja 2015. održano je predavanje s prezentacijom na temu  UVJETI ZA OCJENU NASTAVNE I STRUČNE DIJELATNOSTI U POSTUPKU IZBORA U NASTAVNA ZVANJA. Predavač je bio član AZ, dr. sc. Tomislav Ivančević, dipl. oec., predavač i ispitivač na Visokoj poslovnoj školi Zagreb. Dr. Ivančević pročelnik je Katedre za marketing, član povjerenstva za procese reakreditacije veleučilišta i visokih škola u RH, imenovan od Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Iz svoga iskustva, i kao predavač i kao jedan od osnivača Visoke poslovne škole, komentirao je Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju koje je Vijeće veleučilišta i visokih škola RH, uz suglasnost Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje od prosinca 2011., donijelo odluku o uvjetima za ocjenu nastavne djelatnosti, te je komentirao izbor u nastavna zvanja na visokim školama.

Predsjednika Akademske zajednice, dr. sc. Ivicu Kostovića, dopredsjednika  GO HDZ-a AZ „Ante Starčević“ dr. sc. Miloša Judaša, prorektor za znanost Sveučilišta u Zagrebu, akademike i članove AZ, uvodno je pozdravila predsjednica GO HDZ-a AZ dr. sc. Dubravka Brezak - Stamać te predstavila izlagača i nositelja predavanja.

Vrlo živa rasprava sudionika ovoga sedmog po redu skupa Akademske zajednice izdvojila je sljedeće zaključke:

•    U RH egzistiraju dva odvojena sustava visokog obrazovanja, a to su : sveučilišni studijski programi koji se odvijaju u okviru Sveučilišta i stručni studijski programi koji se odvijaju u okviru Veleučilišta i Visokih škola.

•    Sveučilišni studijski programi su od općeg društvenog interesa za razvoj RH, djelujući  na razvoj znanstvenog rada i znanosti, te kao takvi moraju biti financirani od strane države i šire društvene zajednice.

•    Stručni studijski programi su u funkciji povećanja mobilnosti i konkurentske sposobnosti radno – aktivnog stanovništva RH, i kao takvi moraju biti usklađeni sa potrebama tržišta rada te financirani sukladno tržišnim načelima.

Predavanje dr. sc. Ivančevića širom problematikom i temom se naslanja na veliku konferenciju u organizaciji AZ „Ante Starčević“ koja je održana 16. travnja 2015. u Preporodnoj dvorani u Zagrebu. Visoko obrazovanje, znanost i tehnologija, provedba nacionalnih strategija i financiranje, (Drugi dio panela pod naslovom Gospodarsvo i znanost).