Danas su u Francuskom paviljonu predstavljene kandidatkinje i kandidati HDZ-a za Europski parlament. Prijedlozi zagrebačkog HDZ-a su Nikolina Brnjac (8.), Tomislav Sokol (3.) i Karlo Ressler (1.). Nositelj liste Karlo Ressler istaknuo je da se lista HDZ-a u odnosu na preostale 32 kandidacijske liste razlikuje po tri ključna elementa: vrijednostima, znanju i vjeri da možemo uspjeti. Prije trideset godina našim utemeljiteljima su mnogi govorili da ćemo teško ostvariti samostalnost i suverenost. Pokušava se razviti atmosfera beznađa i besperspektivnosti. Govorili su da je Hrvatska slučajna država, a danas govore da je Hrvatska država bez budućnosti, a Hrvati narod bez budućnosti. Želimo pokazati da možemo uspjeti i danas. Temeljni cilj je pokazati da se u svakom dijelu Hrvatske može živjeti bolje i osnivati obitelj ako se tako želi. Moramo nastaviti graditi uspješnu priču, uspješnu Hrvatsku i pripremati se za Europu nove generacije”, istaknuo je Ressler.

Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković rekao je kako smo pobijedili 2013. i 2014., pa ćemo pobijediti i 2019. godine uz program koji je najsadržajniji i najbolji.
"To govorim jer osjećam da vodimo zemlju u pravom smjeru. Ovo nisu samo izbori da imamo najveći broj mandata, da Europska pučka stranka (EPP) odlučuje o budućnosti EU. Ovo su izbori o budućnosti zemlje. Ovi izbori su prilika da svima jasno i trezveno objasnimo da je naše članstvo u Europskoj uniji kruna tridesetgodišnje politike onih koji su vodili hrvatsko društvo”, istaknuo je Plenković.
“Kad slušam naše političke konkurente kojih tada nije bilo, koji nisu imali stranke, koji tom procesu nisu pridonijeli niti milimetra, danas pričaju u Saboru kao da su pali s Marsa. Želim da tu razliku svima pokažete, to je razlika između odgovornih i ozbiljnih, onih koji znaju i onih koji ne znaju”, poručio je na kraju Plenković.