U Zagrebu je 15. travnja Vlada RH na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem predstavila plan izgradnje Nacionalne dječje bolnice, nakon čega je s Gradom Zagrebom potpisala 42.3 milijuna kuna vrijedan Sporazum o izradi studije izvodljivosti koja će omogućiti daljnje financiranje tog projekta novcem iz europskih fondova.
 
„Pitanje unaprjeđenja zdravstvenoga sustava je pitanje za sve generacije, zbog čega je bitno da bude dostupan i održiv. Pritom briga o najmlađima, majkama, rodiljama i trudnicama mora biti na visokom mjestu prioriteta. Mi smo do sada potpisali 52 ugovora u području zdravstva ukupno vrijednih 2 milijarde kuna, od čega je 1,7 milijarde kuna europskih sredstava, za niz bolnica diljem Hrvatske. Radi se o ravnomjernom naporu jačanja zdravstvene zaštite, koji se odnosi i na primarnu i na hitnu zdravstvenu zaštitu, dnevne bolnice, dnevne kirurgije te nabavu brojnih medicinskih uređaja - i to praktički u svim županijama. Tako ćemo i nastaviti, jer smatramo da pravedna distribucija zdravstvenoga sustava treba biti koliko je god moguće, najbliža našim građanima“, istaknuo je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.
 
Ukupna vrijednost projekta „Priprema analiza, studija, projektno-tehničke i ostale potrebne dokumentacije za projekt izgradnje nacionalne dječje bolnice u Zagrebu“ iznosi 42.305.125 milijuna kuna, od čega je 85% (35.959.356 kuna) financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., dok je 15% iznosa (6.345.768 kuna) osigurano u državnom proračunu Republike Hrvatske i proračunu Grada Zagreba.