Župa Presvetog Trojstva u Prečkom protekle je nedjelje proslavila svoju 50.obljetnicu postojanja. Svetu Misu predvodio je kardinal Josip Bozanić, a uz brojne vjernike s područja Prečkog, na svečanoj su proslavi bili i čelni ljudi temeljnih, odnosno područnih i gradskih HDZ-ovih organizacija.

 

Župa Presvetog Trojstva u Prečkom uspostavljena je i građena u doba komunističkog režima. Doba kada niti javno ispovijedanje vjere niti odlazak u crkvu nisu bili dopušteni. Štoviše, svećenici su zatvarani, a vjernici proganjani. Kako bi nastavili živjeti svoju vjeru, župljani Prečkog, kao i tadašnji svećenici sagradili su crkvu koja se ne ističe previše od ostalih zgrada u naselju. Tako su sačuvali i svoju vjeru i održali Crkvu u tom dijelu Zagreba živom.

Nakon mise, predsjednik HDZ-a Grada Zagreba Andrija Mikulić sa svojim je najužim suradnicima, tajnikom gradske organizacije dr. Ćelićem, predsjednikom Područne organizacije Trešnjevka jug Danijelom Samaržijom i predsjednikom temeljnog ogranka Prečko Dominikom Gluhinićem nastavio druženje sa župljanima.