(VIDEO) Na zajedničkoj sjednici nacionalnih tijela HDZ-a, koja se redovito održava ponedjeljkom u Središnjici, predsjednik zagrebačkog HDZ-a dr. med. Mislav Herman i naš gradonačelnički kandidat izv. prof. dr. sc. Davor Filipović izvijestili su o daljnjim pripremama za pobjedu u Zagrebu.

- Iznimno smo zadovoljni optimističnim ozračjem na terenu te energijom i pozitivnim duhom koji vladaju među našim vrijednim članicama i članovima. Zajedno, pobjeđujemo! - poručili su uglas.

Uoči zajedničke sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i zastupničkih klubova HDZ-a u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, predsjednik naše stranke i naše Vlade Andrej Plenković stao je pred novinare.

Evo njegovih odgovora na pitanja o Zagrebu i gradonačelničkim kandidatima. Naravno, osvrnuo se i na Škoru, na „uspavanog princa zagrebačkih parkinga i adventskih kućica“ - kako ga je dobro nazvao Filipović:

SUPERIORNI FILIPOVIĆ

Naš Davor Filipović svojom pripremljenošću, poznavanjem gradskih problema i istinskom željom da pridonese razvoju Zagreba superioran je u odnosu na ostale kandidate. Ima odgovore, ima viziju, ima argumente, a i širinu koja se uklapa u globalne trendove.

FRUSTRIRANI ŠKORO

Domovinski pokret pretendira biti blijeda kopija HDZ-a. Lani su s ucjenjivačkim gardom krenuli u parlamentarne izbore i završili u - opoziciji. Neka tamo stoje. Čudi me to što Miroslav Škoro uopće ima volju kandidirati se poslije tolikih poraza.

SDP-ovo BEZAKONJE

Zapanjujuće je da netko može biti čelnik oporbene stranke - da, mislim na SDP i Peđu Grbina - i tvrditi da ga nije briga za zakon!? Koliko bi i kakvih sve osuda bilo da takvo što dolazi iz HDZ-a! A Joško Klisović o tome „mudro“ šuti, pravi se nevješt. Ponovit ću o pitanju izbora predsjednika Vrhovnog sud: postoje Ustav i zakon - i njih moramo poštovati!