Večeras je u organizaciji Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb - zapad u prostorima remetinečkog Centra za kulturu održana javna tribina o izgradnji rotora Jadranska avenija - Avenija Dubrovnik. Na tribini su sudjelovale brojne članice i članovi PO HDZ Novi Zagreb - zapad na čelu s Draženom Hrkačem, povjerenikom i vijećnikom HDZ-a u ovoj gradskoj četvrti.

Najkasnije do sredine studenoga očekuje se zatvaranje rotora za sav promet. Vrijeme će pokazati hoće li to biti dovoljno kako bi građani Novog Zagreba mogli obavljati svoje životne potrebe. Najviše smo zabrinuti jer Grad Zagreb još uvijek nije riješio način sigurnog  prijevoza za više od 1000 učenika iz okoinih naselja (Blato, Remetinec, Jaruščica) do osnovnih škola Savski Gaj i Kajzerica kao i obližnjih vrtića.

Uz sve prometne muke, na jedinoj zelenoj površni u Laništu napravljen je deponij na kojem se nalazilo igralište Nogometnog kluba Gavran čime je onemogućena rekreacija za preko 150 članova kluba ponajviše djece Novog Zagreba. 

Nije potpuno jasno niti kako će se odvijati pješački promet u okolici. S obzirom na pregršt konstruktivnih pitanja, evidentno je da nas čekaju dvije duge godine prometnih muka za sve sudionike u prometu. 

Na kraju možemo zaključiti kako je ovo samo jedan od eklatantnih primjera kako Gradom upravlja aktualni gradonačelnik. Sve prepuno improvizacija,  “ad hoc” rješenja, bez jasne pripreme i strategije koje jednostavno nema ni u jednom segmentu razvoja hrvatske metropole.