U nedjelju 4. listopada 2015., svetom misom zadušnicom u Pastoralnom centru župe Svih svetih u Sesvetama počelo je obilježavanje 24. obljetnice ustroja 144. brigade HV-a.     Obilježavanje je nastavljeno paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima u Sesvetama. Svečanosti su nazočili brojni bivši pripadnici brigade, braniteljske udruge, roditelji palih i stradalih branitelja te gosti i uzvanici. Svečanosti je nazočio i predsjednik GO HDZ-a Andrija Mikulić, koji je u ime Gradske skupštine, kao njezin potpredsjednik, položio vijenac i zapalio svijeću u spomen na žrtvu palih hrvatskih branitelja iz 144. brigade HV-a. Počast palim braniteljima odali su i brojni članovi HDZ-a, među kojima su bili: Dražen Markota, predsjednik VGČ Sesvete; Josip Vidović, tajnik Odbora za branitelje; Mijo Crnoja, predsjednik ZBGŠ HDZ-a Zagrebačke županije; Ratko Dragović Klek, tajnik ZBGŠ; Zoran Piličić, potpredsjednik ZBGŠ HDZ-a Grada Zagreba i gradski zastupnik; general Tomo Medved, predsjednik Udruge 1.gbr. Tigrovi; brigadir Ivan Rašić i mnogi drugi.

Uvodno je sve nazočne pozdravio Ante Plazonić, predsjednik Udruge ratnih veterana 144. brigade i predsjednik PO HDZ-a Sesvete, pri čemu je evocirao uspomene na ratni put brigade i doprinos njezinih pripadnika obrani i oslobađanju naše Domovine.

Nakon njega je u svome govoru zasluženu počast i priznanje pripadnicima 144. brigade, a osobito njezinim poginulim pripadnicima, odao i potpredsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić. Naglasio je da su hrvatski branitelji ponos naše države, a ne teret kako aktualna vlast i vladajuća elita prikazuju one koji su obranili i stvorili neovisnu državu Hrvatsku te da se njihova žrtva i doprinos nikada ne smije zaboraviti.

Poslije polaganja vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima, obilježavanje je nastavljeno druženjem ratnih veterana i njihovih prijatelja u neformalnoj i opuštenoj atmosferi.